Samsun Haber
Giriş Tarihi : 27-09-2016 15:48   Güncelleme : 27-09-2016 15:48

Canik'ten 15 Temmuz şehitlerine vefa

15 Temmuz darbe gecesinde vatanı ve milleti uğruna hayatlarını kaybeden şehitlerin adlarını yaşatmak isteyen Canik Belediyesi, şehitlerin adlarını eğitim, kültür ve spor tesislerine verdi. Başkan Osman Genç, "15 Temmuz'u ve şehitlerimizi asla unutturmayacağız" dedi.

Canik'ten 15 Temmuz şehitlerine vefa

Samsun Haber - Canik Belediyesi, FETÖ/PDY terör örgütü tarafından 15 Temmuz'da gerçekleştirilen darbe girişimi sırasında yaşamlarını yitiren şehitlerin adlarını tesislerde yaşatıyor. Belediye, 15 Temmuz darbe gecesini unutturmamak ve şehitlerin adlarını yaşatmak amacıyla o kara gecede yaşamını yitiren 8 şehidin ismini 8 ayrı tesise verdi. Eğitim, kültür ve spor tesislerinden yararlanan çocuk ve gençler, şehitlerin isimlerini geleceğe aktaracak.

8 TESİSE 8 ŞEHİT İSMİ

Canik Belediyesi'nin aldığı kararla Mevlana Eğitim, Kültür ve Yaşam Kampüsü içerisinde yer alan Canik Akıl Küpü ve Etüt Merkezi (CAKEM)'nin adı Şehit İlhan Varank Eğitim Merkezi olarak değiştirilirken, 8 Mart Aile Okulu ve Eğitim Merkezi'nin adı Şehit Sevgi Yeşilyurt Aile Okulu ve Eğitim Merkezi, Gençlik Merkezi'nin adı Şehit Abdullah Tayyip Olçok Gençlik Merkezi, Kariyer Gelişim Merkezi (KARGEM) Kreşinin adı Şehit Türkan Türkmen Tekin Kreşi oldu. Yine alınan kararla Bilim ve Sanat Merkezine Şehit Uhud Kadir Işık Bilim ve Sanat Merkezi adı verilirken, kampüs içerisinde Müze ve Kütüphane ise Şehit Erol Olçok 15 Temmuz Müze ve Kütüphanesi adını aldı. Gaziosmanpaşa Mahallesi'nde yapılan ve yakında açılışı gerçekleştirilecek Hanımlar Konağı'nda Şehit Ayşe Aykaç'ın, Halı Saha Tesislerinde ise Şehit Mutlu Can Kılıç'ın isimleri yaşayacak.

'15 TEMMUZ'U VE ŞEHİTLERİ UNUTTURMAYACAĞIZ'

Belediye olarak 15 Temmuz şehitlerine karşı vefa duygusu hissettiklerini belirten Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "15 Temmuz gecesinde aziz şehitlerimiz bu vatan, bu millet ve bu bayrak uğruna kahramanca şehit olmuşlardır. Bizlere düşen onların aziz hatırasını yaşatmak ve onların bizlere bıraktığı değerleri gelecek kuşaklara aktarmaktır. Bu nedenle 15 Temmuz'un anlamını ve aziz şehitlerimizi asla unutturmayacağız" dedi.

'BİNLERCE ÖMER HALİSDEMİR YETİŞECEK'

Şehitlerin adlarını tesislere vermelerindeki amacın, çocuk ve gençlere şehitlerin ne uğruna, hangi değerler uğruna şehit olduğunu hatırlatmak ve şehitlerin adlarını gelecek kuşaklara aktarmak olduğunu ifade eden Başkan Genç, "Şehitlerimizin adını verdiğimiz tesislerimizden binlerce çocuk, genç ve kadınımız yararlanıyor. Artık bu eğitim, kültür ve spor tesisleri şehitlerimizin adları ile daha da anlam kazandı. Çocuk ve gençlerimiz bu anlamın bilincinde olarak yetişecek, bu tesislerimizden inşallah binlerce yeni Ömer Halisdemirler yetişecek" diye konuştu.

 

adminadmin