Samsun Haber
Giriş Tarihi : 17-07-2017 13:11   Güncelleme : 17-07-2017 13:11

Canik'ten Ağrı'ya Kardeşlik Köprüsü

Canik Belediye Başkan Yardımcısı Alican Usta ve belediye ekibi, Kardeş Belediye olan Ağrı'nın Hamur Belediyesi ile belediyecilik tecrübelerini paylaşmak üzere Hamur'a gitti. Canik Belediyesi Hamur'da, Canik'te öne çıkan kültür merkezleri ve hanım konaklarının bir benzerini yapacak.

Canik'ten Ağrı'ya Kardeşlik Köprüsü

TECRÜBE PAŞLAŞIMI

Canik Belediyesi ile Kardeş Belediye olan Ağrı'nın Hamur ilçesi arasında gönül köprüsü kuruldu. Canik Belediyesi tarafından Hamur'a, ilçede ön plana çıkan kültür merkezleri ve hanımlar konağının bir benzeri yapılacak. Canik Belediye Başkan Yardımcısı Alican Usta, Fen İşleri Birimi Müdürü Dursun Ali Gürsoy, hem yapılacak olan tesisin teknik incelemesini yapmak hem de iki belediye arasında tecrübe paylaşımında bulunmak amacıyla Hamur'a gitti.

HANIM KONAĞI YAPILACAK

Hamur Belediye Başkanı Cezmi Ersöz ile görüşen ve burada belediye tarafından yapılan çalışmaları inceleyen Başkan Yardımcısı Alican Usta, "Şehircilikte marka olan Canik Belediyesi olarak belediyecilik tecrübelerimizi, donanımımızı sosyal, kültürel alanlarda başka noktalara da ulaştırmayı amaçlıyoruz. Kültürel içerikli olarak gerçekleştirdiğimiz bu ziyarette Hamur Belediyesi'nin çalışmalarını gezdik ve yaptığımız çalışmaları paylaştık. İki belediye ve iki ilçe arasında hangi alanlarda işbirliği yapabileceğimizi görüştük. İnşallah Hamur'a, Canik'te öne çıkardığımız kültür merkezleri ve hanım konaklarının bir benzerini yaparak, buradaki insanlarımızın da yararlanmasını sağlayacağız" dedi.

İŞBİRLİĞİ DEVAM EDECEK

Canik Belediyesi'nin Türkiye ve dünyanın pek çok yerinde Kardeş Belediyesinin olduğunu belirten Usta, "Bu güzel vatanımızın her bir yeri bizim için çok özel. İki belediye arasındaki ilişkileri güçlendirmenin yanısıra, iki şehrin insanlarını da yakınlaştırmayı amaçlıyoruz. Bundan sonra da gerek Hamur, gerekse diğer kardeş belediyelerimizle işbirliğimiz devam edecek" diye konuştu.

Hamur Belediye Başkanı Cezmi Ersöz de, Canik Belediyesi'nin tecrübelerini kendileriyle paylaşımından dolayı Başkan Osman Genç nezdinde teşekkür etti.

Recep YAZGANRecep YAZGAN