Samsun Haber
Giriş Tarihi : 28-06-2017 15:42   Güncelleme : 28-06-2017 15:42

Canik'ten Hayat Boyu Eğitim..

Canik Belediyesi açtığı eğitim merkezleri ve düzenlediği kurslar ile 7’den 77’ye tüm vatandaşlara hayat boyu kendilerini geliştirme imkanı sunuyor.

Canik'ten Hayat Boyu Eğitim..

Canik Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Mesleki Kurslar Yoğun İlgi Görüyor. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'ne bağlı Sevgi Yeşilyurt Aile Okulu ve Eğitim Merkezi, Hasan Doğan Spor ve Eğitim Merkezi, ilçenin değişik noktalarında bulunan hanım konakları, Hacıismail Aile Okulu ve Eğitim Merkezi, Şehit Abdullah Tayyip Olçok Gençlik Merkezi, Şehit Türkan Türkmen Tekin Sıbyan Okulu, Tiyatro Okulu, Müzik Okulu, Minik Kalpler Eğitim Okulu olmak üzere bir çok eğitim merkezinde düzenlenen okuma-yazma, tiyatro, enstrüman, iğne oyası, bağlama, gitar, nakış, aşçılık, diksiyon, kuaförlük, cilt bakımı, resim, ebru sanatı, mefruşat, biçki-dikiş gibi bir çok branşta verilen kurslarda 7’den 77’ye herkes hem boş zamanlarını değerlendiriyor hem de kendilerini geliştiriyorlar.

GENÇLER VE KADINLAR KENDİLERİNİ GELİŞTİRİYOR

Sosyal ve kültürel kursların önemini vurgulayan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Her yıl periyodik olarak düzenlediğimiz kurslarımızın nitelik ve çeşitliliğini artırarak, kültür ve sanattan el sanatlarına, bilgi ve beceri kurslarına varıncaya kadar yeniliyoruz. Bu kursları düzenlememizin amacı çocuk ve gençlerimizi kahve köşelerinden kurtarıp, topluma faydalı bireyler haline getirmek ve bunun yanı sıra zamanlarının çoğunu evde geçiren, hiçbir sosyal hayatı olmayan ev hanımlarımızın özgüvenlerini tazeleyip el becerilerini geliştirerek üretime ve aile bütçelerine katkı sağlamalarına vesile olmak. Her yaştan insanımıza hitap eden kurslarımızdan vatandaşlarımızın yararlanması bizler için onur verici" dedi.

KÜLTÜR-SANATTA ÖRNEK BELEDİYE

Vatandaşlara, "düzenlenen kursları iyi değerlendirin" çağrısında bulunan Başkan Genç, "Gençlerimizden ve kadınlarımızdan isteğimiz kendilerini modern çağa ayak uyduracak şekilde geliştirmeleri. Çünkü çağımız bilgi çağı ve her geçen gün yeni yeni gelişmeler oluyor. İstiyoruz ki kimse yaşanan bu gelişmelere kayıtsız kalmasın. Hayat boyu düzenlediğimiz kurslar sayesinde halkımızı eğiterek topluma nitelikli bireyler kazandırıyoruz. Kültürel ve sanatsal faaliyetlerde örnek bir belediyeyiz. Kültür ve sanat kurslarımızla halkımızın sanata olan ilgisini artırıyor; el sanatları, mefruşat ve terzilik gibi kurslarla bayanların sosyalleşmelerini sağlıyoruz. İlçemizde düzenlenen kurslara gerek bölgemizden ve gerekse diğer ilçelerden olan ilgi oldukça memnuniyet verici" diye konuştu.

Recep YAZGANRecep YAZGAN