Samsun Haber
Giriş Tarihi : 06-01-2017 09:08   Güncelleme : 06-01-2017 09:08

Canik'ten Teşvike Eğitimli Destek

Hükümet, torununa bakan anneanne ve babaannelere çocuk bakım teşviki vermeye hazırlanırken, Canik Kent Konseyi ikincisini düzenleyeceği Çınarların Gölgesi’nde projesiyle dede ve ninelere torun eğitimi veriyor. Genel Sekreter Reşat Kılınçarslan, dede ve nineleri 12 Ocak'ta başlayacak torun eğitimi kursuna davet etti.

Canik'ten Teşvike Eğitimli Destek

Samsun Haber - Canik Kent Konseyi, düzenlediği Çınarların Gölgesi’nde projesiyle, hükümetin torununa bakan anneanne ve babaanneye teşvik çalışmasını destekliyor. Canik Kent Konseyi, İlkadım Halk Eğitim Merkezi ve Sema-Cengiz Büberci Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi işbirliğiyle ikincisi düzenlenen Çınarların Gölgesi’nde projesi kapsamında verilen ‘Dede ve Ninelere Torun Eğitimi’ 12 Ocak 2017 tarihinde başlayacak. Toplam 3,5 ay sürecek eğitim sonunda dede ve ninelere sertifika verilecek.

SAĞLIKLI İLETİŞİM EĞİTİMİ

Dede ve ninelere torun eğitimi projesi ile dede, nine ve torunlar arasında sağlıklı iletişim kurulmasını sağlamayı amaçladıklarını belirten Canik Kent Konseyi Genel Sekreteri Reşat Kılınçarslan, "Hükümetimiz, çalışan annelere destek amacıyla torununa bakan anneanne veya babaanneye çocuk bakım teşviki verileceğini açıkladı. Bize göre çok güzel ve doğru bir çalışma. Ancak bu teşvikin yanısıra, hem çocukların doğru yetişmesi hem de dede-nine ve torun arasındaki iletişimin sağlıklı olması için eğitim de çok önemli. Bu bakımdan ikincisini vereceğimiz eğitimi çok önemsiyoruz" dedi.

TÜM DEDE VE NİNELER KATILABİLİR

‘Çınarların Gölgesi’nde projesinin farkındalık oluşturduğunu ifade eden Kılınçarslan, projenin Samsun genelini kapsadığını belirterek, "Çalışan anne ve baba sayısının her geçen gün artması, teşvikle birlikte eğitimi de zorunlu kılmaktadır. İlkini geçen yıl gerçekleştirdiğimiz eğitim oldukça verimli geçti. İnşallah bu yıl da geniş katılım olmasını bekliyoruz. Bu eğitim, çocuğun beslenmesi, fiziksel güvenliğinin sağlanması, günlük bakımının yapılması, çocuğa güvenli ortam hazırlanması ve sağlıklı iletişim açısından son derece önemli. 12 Ocak'ta başlayacak olan ve 3,5 ay sürecek olan 'Dede ve Ninelere Torun Eğitimi'ne tüm dede ve ninelerimizi bekliyoruz" diye konuştu.

adminadmin