Samsun Haber
Giriş Tarihi : 20-09-2018 13:43   Güncelleme : 20-09-2018 14:40

Canik'ten uluslararası kongre, PDR Uzmanları Canik'te Buluşacak

Canik'ten uluslararası kongre, PDR Uzmanları Canik'te Buluşacak

Birçok uluslararası sempozyuma imza atan Canik Belediyesi bu kez önemli bir kongreye ev sahipliği yapıyor. 25-27 Ekim tarihleri arasında üç gün sürecek 20. Uluslararası Psikoloji Danışmanlığı ve Rehberlik Kongresi'ne yerli ve yabancı bine yakın bilim insanı katılacak.

Canik Belediyesi, Ondokuzmayıs Üniversitesi (OMÜ) ve Türk PDR Derneği işbirliği ile 25-27 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek olan 20. Uluslararası Psikoloji Danışmanlığı ve Rehberlik Kongresi Canik Kültür Merkezi'nde gerçekleşecek. Üç gün sürecek ve Türkiye ile dünyanın farklı yerlerinden PDR alanında uzman önemli akademisyenlerin buluşacağı kongrenin ana teması ise "Geçmişten Geleceğe Psikolojik Danışman Eğitimi" olacak.

UZMANLAR MASAYA YATIRACAK

Kongre kapsamında "Okul Psikolojik Danışmanlığı", "Kariyer Psikolojik Danışmanlığı", "Aile Psikolojik Danışmanlığı", "Rehabilitasyon Psikolojik Danışmanlığı", "Bağımlılık Psikolojik Danışmanlığı", "Ruh Sağlığı Psikolojik Danışmanlığı" gibi uzmanlık alanları ile "Psikolojik Danışman Eğitiminde Akreditasyon" ile "Psikolojik Danışma Uygulaması ve Süpervizyonu" başlıkları alt temalar olarak belirlendi. Konferans, panel, çalıştay ve çeşitli tartışma platformları yoluyla ana tema ve alt temalar uzmanlar tarafından masaya yatırılacak.

KONGRE HAZIRLIĞI SÜRÜYOR

Türkiye ve dünyadan bine yakın bilim insanının ve 3 bin konuğun katılacağı kongre öncesi hazırlıklar sürüyor. Canik Belediye Başkan Yardımcısı Alican Usta, OMÜ PDR Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Balcı ve Samsun Türk PDR Derneği Şube Başkanı Psikolojik Danışman Oğuz Özat, yaptıkları toplantı ile kongrenin hazırlıklarını sürdürdü. Canik Belediyesi’nde yapılan toplantıda, kongrenin konu başlıkları ve diğer hazırlıklar ele alındı.

TECRÜBELİ BELEDİYE

Uluslararası bir kongreye ev sahipliği yapacak olmanın heyecanını yaşadıklarını belirten Canik Belediye Başkan Yardımcısı Alican Usta, "Daha önce düzenlediğimiz uluslararası sempozyumlar nedeniyle uluslararası organizasyonlar konusunda tecrübeli bir belediyeyiz. Bu nedenle 20. Uluslararası Psikoloji Danışmanlığı ve Rehberlik Kongresi'nin Canik'te yapılmasını karar verildi. Burada Türkiye ve dünyanın farklı yerlerinden önemli PDR uzmanlarını ağırlayacağız. İnşallah şehrimiz ve ülkemiz için önemli bir kongreyi gerçekleştireceğiz" dedi.

PDR ALANINA KATKI

Canik Belediyesi olarak şehre ve insanlığa katkıda bulunacak bir çok çalışmaya imza attıklarını belirten Usta, "Ülkemizin yarım yüzyıllık psikolojik danışman deneyiminin, PDR alanındaki yeni açılımlar ve gereksinimler ışığında uluslararası bir kongrede enine boyuna tartışılmasının PDR alanı ve psikolojik danışmanlık mesleğinin 21. yüzyıl vizyonuna katkı sağlayacağını düşünüyoruz" diye konuştu.

BÜYÜK BİR ORGANİZASYON

OMÜ PDR Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Balcı da, 20.’si düzenlenecek olan Uluslararası Psikoloji Danışmanlığı ve Rehberlik Kongresi'nin Samsun’da yapılmasından son derece mutluyuz. Bu büyük bir organizasyondur. Üniversite olarak organizasyon başarılı bir şekilde gerçekleşmesi için elimizden gelen katkıyı sağlıyoruz” şeklinde konuştu.

SAMSUN’A KAYDIRILDI

Kongrenin Antalya’dan Samsun’a alındığını ifade eden Samsun Türk PDR Derneği Şube Başkanı Psikolojik Danışman Oğuz Özat ise şunları söyledi: “Antalya’da yapılması planlanan Türkiye’nin en büyük bilim kongrelerinden biri olan 20. Uluslararası Psikoloji Danışmanlığı ve Rehberlik Kongresi, geçen yıl Canik’te düzenlenen ve sayın genel başkanımızın da yer aldığı ‘Hedefe Doğru İnsan’ sempozyumunun başarılı olması nedeniyle Samsun’a kaydırıldı. Bu konuda Canik Belediyesi ile güzel bir işbirliği oldu. Samsun’a Türkiye ve dünyanın farklı yerlerinden yaklaşık bin bilim insanı gelecek. Ayrıca 3 bine yakın meslek elemanı izlemeye gelecek. Bu önemli bir başarıdır. Bu kongre PDR bilim dalına önemli bir katkı sağlayacak.”

Canik Belediyesi daha önce de PDR alanında Uluslararası "PDR Hedefe Doğru İnsan" ile "Şehir ve İnsan" Sempozyumlarını düzenlemişti.

adminadmin