Samsun Haber
Giriş Tarihi : 26-04-2017 08:39   Güncelleme : 26-04-2017 08:39

Canik'ten Yeni Türkiye'ye Net Katkı

Karadeniz'de Büyükşehir illerinin merkez ilçeleri arasında yüzde 72 Evet oranıyla birinci olan Canik'te, Belediye Başkanı Osman Genç'in teşekkür turları sürüyor. Referandumda yüzde 86.98 evet diyen Başalan Mahallesi halkına teşekkür eden Genç, "Canik yeni Türkiye'nin inşasına net katkı sağlamıştır" dedi.

Canik'ten Yeni Türkiye'ye Net Katkı

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, 16 Temmuz'da yapılan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi referandumunda yüzde 72 Evet oranıyla ilçeyi Karadeniz'de Büyükşehir merkez ilçeleri arasında birinci yapan vatandaşlara teşekkür turları sürdürüyor. Seçim öncesi mahalleleri tek tek gezerek yeni sistemi anlattığı vatandaşları bu kez teşekkür için ziyaret eden Başkan Genç, Başalan'da mahalle halkıyla buluştu. Başalan mahallesi sakinlerine referandumda yüksek oranda Evet oyu verdikleri için teşekkür eden Genç, Canik olarak Yeni Türkiye'nin inşasına net katkı sağladıklarını söyledi.

'ÜRETMEYE DEVAM EDECEĞİZ'

Canik olarak gururlu ve mutlu olduklarını belirten Başkan Genç, "Rabbim bizleri hiç mahcup etmedi. Canik'imiz her seçimde olduğu gibi yine rekor oy vererek, Karadeniz derecesi elde etti. Bu durum bizi her zamanki gibi gururlandırıyor. Sandık başına giderek, yeni Türkiye’nin inşasında vatandaşlık görevini yerine getiren herkese, güçlü bir destekle evet yönünde kararını veren Canik halkına teşekkür ediyorum. Bu başarı Canik ve Türkiye'nin başarısıdır. Artık sandık geride kaldı. Bizler daha fazla çalışarak milletimize hizmet etmeye, üretmeye devam edeceğiz" dedi.

'YENİ SİSTEME GÜÇLÜ DESTEK'

Yeni sistemin Canik'e, ülkeye ve millete hayırlı olmasını dileyen Başkan Genç, "Halkımız anayasa değişikliğine ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne 'Evet' diyerek ülkemizin en iyi şekilde yönetileceği sisteme onay vermiştir. Canik'imiz de yüzde 72 ile gereğini yapmış, yeni sisteme en güçlü şekilde destek olmuştur. Canik, yüzde 72'lik Evet oyuyla yeni Türkiye'nin inşasına net katkı sağlamıştır. Şimdi hep birlikte, el ele, omuz omuza şehrimizi ve ülkemizi daha da kalkındırmak, daha da geliştirmek için gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

‘SÖZ DE, KARAR DA MİLLETİNDİR’

Referanduma katılım oranının yüzde 85,3 olarak gerçekleşmesine dikkat çeken Genç, "Bu kadar yüksek katılım oranına sözde demokrasi olan Avrupa'da ulaşılamıyor. Milletimiz geleceğine, sandığa, demokrasiye sahip çıkmıştır. Bu aynı zamanda ülkemizin demokratikleşme seviyesini, kalitesini ve siyasetten beklentisini de ortaya koymaktadır. Bugüne kadar AK Parti ve biz yerelde Canik ilçemizde çok şükür girdiğimiz tüm seçimleri kazandık. Başalan'dan hala referandum sonucunu içine sindiremeyenlere sesleniyorum; Sandık işi bitti. Millet gerekeni sandıkta söyledi. İtiraz etmeyi bırak. Söz de, karar da milletindir. Demokrasiyi kabullen" ifadelerini kullandı.

adminadmin