Samsun Haber
Giriş Tarihi : 08-03-2019 14:21   Güncelleme : 08-03-2019 14:21

Çarşamba OSB'de Tapu Sevinci

Çarşamba OSB'de Tapu Sevinci

Çarşamba Şeker Fabrikası'nın özelleştirme idaresine devredilirken satış dışı bırakılan 950 dönüm arazi, Çarşamba Organize Sanayi Bölgesi müteşebbis heyetine bedelsiz devri yapılarak tapuları teslim edildi. AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş il başkanlığı döneminden itibaren destek verdiği OSB ile ilgili yatırımcılarla istişare etti. 

Milletvekili Köktaş, "Artık gençlerimiz doğduğu, büyüdüğü, ait olduğu şehirlerden başka şehirlere gitmemesi için, o şehirlerde iş istihdamını arttıracak, yatırımlara yönelik onların enerjilerini üretime, kaliteye, uluslararası rekabet edinebilirliğe yönlendirmeye gayet göstereceğiz. Bunun için hükümet olarak her türlü yatırım desteklerini hazırlamaya ve hizmetinize sunmaya gayret gösteriyoruz." dedi. 

Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası tarafından, Çarşamba Organize Sanayi Bölgesi Yatırım Planları Yol Haritası, Mesleki Yeterlilik Belgesi ve Vergi Rekortmenleri ile Personel İstihdam Ödülleri Plaket Töreni düzenlendi. 

YOL HARİTASI ÇİZİLİYOR

Toplantının açılış konuşmasını yapan Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Yılmaz, "2014 yılında Çarşamba’ya Organize Sanayi Bölgesi kurulması için çalışmalara başladık. O dönemde İl Başkanı olan Milletvekilimiz Fuat Köktaş, en büyük destekçimiz oldu. Bu zorlu süreçte yanımızda olduğu için kendisine bir kez daha teşekkür ediyoruz.

Çarşamba Şeker Fabrikası’nın Özelleştirilme Kurumu’na devredilmesinden sonra arsa tahsisi için başvurularımızı yaptık. Yapılan çalışmalar neticesinde dün itibariyle arsaların OSB Müteşebbis Heyeti’ne devri sağlandı. Bundan sonra izleyeceğimiz yolla ilgili çalışmalarımızı gerçekleştireceğiz” dedi. 

İSTİŞARE HALİNDEYİZ

Milletvekili Köktaş ise programda yaptığı konuşmada şunları söyledi: "Bizler sizlerden oy ister, size hizmet etmek için. Sizin ihtiyaçlarınızı engellerimizi ortadan kaldırmak için. Gayette çalışan seçilmiş kişileriz. Sivil toplum örgütlerimiz başta Ticaret odaları, borsa, diğer meslek odalarımız ile birlikte istişare halinde şehirlerimize neler yapabiliriz,  ekonomisini nasıl kalkındırabiliriz, Sosyal projeleri nasıl hayata geçirebiliriz, Yaşanabilir şehirleri nasıl inşa edebiliriz bunun gayreti içindeyiz.

SORUMLULUĞUMUZUN BİLİNCİNDEYİZ

Şehirlerimizin yatırımlarında da bir planlama vardır. Bu planlamaları mümkün oldukça hayata geçirmek için gayret gösteriyoruz. Hamdolsun bizim siyasetimiz bizim yönetimimize kuruluşundan itibaren önemli destekler verdiniz. Çok büyük katkılar sağladınız. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Sizler olmasaydınız belki de biz buralarda siz sahip çıkmasaydınız buralarda olmayacaktık. Onun için sorumluluğumuzun bilincindeyiz. Görevlerimizin bilincindeyiz.  Bizde sorumluluğumuzu yerine getirmek için çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. 

TAPULAR TESLİM EDİLDİ

Çarşamba TSO Başkanımız Ahmet Yılmaz'ın anlattığı gibi OSB'nin durumu kolay olmadı. Gerçekten bir sürü bürokratik engellere takıldı. Burası tarım alanıdır, tarım alanının dışına çıkartma meselesinden başlayarak bakanlar kurulunun mevzuat ve bir kelime hatasından dolayı aylarca uğraşmak zorunda kaldık. Mücadelemizi yılmadık, bıkmadık bakanlar kurulumuzun almış olduğu kararı 2.5 yıl sonra tekrar değiştirerek Maliye ve Hazine Bakanımız Sayın Berat Albayrak’a ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a o kararları tekrar değiştirerek yeniden karar alma ile bedelsiz tahsil yapmak üzere tapular bugün itibariyle Çarşamba OSB müteşebbis heyetimize teslim edildi. Sayın Bakanımız ve Sayın Cumhurbaşkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Hayırlı uğurlu olsun inşallah.

GENÇLER BAŞKA ŞEHİRLERE GİTMEK ZORUNDA KALMAYACAK

Bu anlamda yetişen gençlerimizin doğduğu, büyüdüğü ait olduğu şehirlerden başka şehirlere gitmemesi için o şehirlerde iş istihdamını arttıracak yatırımlara yönelik onların enerjilerini üretime, kaliteye, uluslararası rekabet edinebilirliğe yönlendirmeye gayet göstereceğiz. Bunun için hükümet olarak her türlü yatırım desteklerini hazırlamaya ve hizmetinize sunmaya gayret gösteriyoruz. Eğer bedelsiz arsa tahsisiyle evet bedelsiz arsa tahsisi. Yatırım desteği ise yatırım desteği üzerinde bu 5 yıl gelişmeleri birlikte izleyeceğiz. " diyerek sözlerine son verdi.

 

adminadmin