Eğitim
Giriş Tarihi : 23-04-2019 10:13   Güncelleme : 23-04-2019 10:13

Çarşamba’da Yıldızlar Ve Küçükler Zekâlarını Konuşturdu

ÇARŞAMBA GENÇLIK MERKEZİNDE SATRANÇ TURNUVASI! Çarşamba Gençlik Merkezi tarafından ilçe birinciliği satranç turnuvası düzenlendi. Turnuvaya 17'si ilkokullardan, 15'i ortaokullardan olmak üzere, 32 takımdan oluşan 124 öğrenci katıldı.

Çarşamba’da Yıldızlar Ve Küçükler Zekâlarını Konuşturdu

Turnuvaya katılan tüm oyunculara Gençlik Merkezi Müdürlüğü tarafından katılım belgesi verildi.

Turnuva; yıldızlar ve yıldızlar-yedek, küçükler ve küçükler-yedek olmak üzere 4 kategoride gerçekleşti.

Takım halinde alınan puanlamalara göre;

Küçükler kategorisinde 1. Atatürk İlkokulu, 2. Şehit Ferhan Hasovalı İlkokulu, 3. ise Durmuş Torun İlkokulu oldu

Yıldızlar kategorisinde ise ilçe 1.liğine Farabi Ortaokulu ulaştı. Aynı kategoride 2. Ali Fuat Başgil İmam Hatip Ortaokulu olurken Kızılot Ortaokulu da 3.lük elde etti.

Takım halinde birinci olan okullara 1’lik ,2. lik ve 3’lü kupaları verilirken bireysel olarak başarılı olan öğrencilere de madalyaları verildi.

BİREYSEL OLARAK ;

Yıldızlar kategorisinde ilçemizde Alper Bartu TORAMAN 1.lik, Sefa KESKİN 2.lik, Muhammet Ali DÖĞMEN ise 3.lük elde etti.

Yıldızlar-yedek kategorisinde ise Eren AY 1. , Ömer Faruk KESKİN 2. , Alper KİBAR 3. oldu.

Küçükler kategorisinde kıyasıya rekabetin yaşandığı turnuvada ise Recep Talha YILMAZ 1.lik elde ederken, Eymen TOPAL 2.lik, Kaan Mert ÖZEN ise 3.lükle yetindi.

Son olarak küçükler-yedek kategorisinde yarışan zeka küpü çocuklarımızdan Ertuğrul KARABULUT namağlup yarışarak  1.liğe ulaşırken Kerem Bolun 2.lik, Yusuf Katip ÇAVAŞ da 3.lük elde etti.

Çarşamba gençlik merkezi müduru Ramazan Katoğlu  "Merkezimizde zaman zaman küçük çaplı turnuvalar yapmaktaydık ancak ilçemizde böyle geniş katılimli turnuva uzun süredir yapilmamiştı. Milli mücadelenin 100. Yılında böyle bir turnuvayı yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Gençlik ve Spor Bakanı Sn. Mehmet Muharrem KASAPOĞLU’nun 2019 yılını gönüllülük yılı ilan etmesi münasebetiyle yaptığımız turnuva gonüllügençlerimizin organize edildi  ve gönüllü hakemlerimiz tarafından yönetildi. " dedi.

adminadmin