Samsun Haber
Giriş Tarihi : 21-04-2020 17:04   Güncelleme : 21-04-2020 17:04

Çarşamba’ya Tekstilkent Projesi

Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan Tekstilkent için hazırladıkları projelerin onaylandığını açıkladı. 94 bin metrekarelik arazi üzerine kurulacak 50 milyon liralık Tekstilkent Projesinde, 13 tekstil fabrikası yer alacak ve 3.000 kişinin istihdam etmesi sağlanacak.

Çarşamba’ya Tekstilkent Projesi

Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan “Tekstilkent’de yer alacak yatırımların projeleri Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu tarafından onaylanarak yayımlandı. Bu sayede toplam 50 milyon lira tutarındaki projenin %55’ini hibe olarak alacağız. 13 adet tekstil fabrikasının yer alacağı projemizi 2020 yılı içerisinde başlayıp bir yıl içerisinde bitirmeyi planlıyoruz. İlk etapta çoğunluğu kadınlardan oluşan yaklaşık 3.000 kişiyi istihdam edip, ilerleyen zamanlarda bunu 5.000’e çıkarmayı planlıyoruz. ” diye konuştu.

Başkan Doğan “Tekstilkent Projesini her firma için 2 bin 500 ile 4 bin 500 metrekare kapalı alan olacak şekilde hazırladık. Ayrıca firmalara 2 bin metrekare açık alanda sosyal donatı alanı tahsis edeceğiz, çalışanların büyük çoğunluğu kadınlardan oluşacağı için, personellerin çocuklarının bakımının yapılacağı kreş de Tekstilkent’in içinde yer alacak.”

Tekstilkent projesinin istihdama büyük katkı yapacağını söyleyen Başkan Halit Doğan: “Sektörde en çok yaşanan sıkıntılardan biri kalifiyeli işçi sorunudur. Tekstilkent'e mesleki eğitim merkezi kuracağız. Burada istihdama katılacak hemşerilerimizin alanında uzmanlaşarak göreve başlaması için eğitimler vereceğiz."

Çarşamba’nın kendi markasını üreteceğini söyleyen Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan: “Çarşamba'nın kendi markasını üretmesi için çalışmalar yapacağız, firmalarımız ile el ele verip kendi markamızı üreteceğiz. Projemizin onay süreçlerini tamamladık, artık kısa zaman içerisinde Tekstilkent’in inşaatına başlamak istiyoruz. Bu süreçte desteklerini esirgemeyen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na, Tarım Bakanlığı’na, AK Parti Samsun Milletvekilimiz Fuat Köktaş’a, tüm milletvekillerimize ve TKDK Samsun Koordinatörü Bülent Turan’a teşekkür ederim” dedi.

Recep YAZGANRecep YAZGAN