Dünya
Giriş Tarihi : 12-06-2014 10:31   Güncelleme : 12-06-2014 10:31

ÇATIŞMALAR ŞİDDETLENECEK, HAZIRLANIN

Irak-Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütü, militanlarına hitaben bir ses kaydı yayınladı. Kayıtta, “Çatışmalar, Bağdat ve Kerbela’da şiddetlenecek” denildi.

ÇATIŞMALAR ŞİDDETLENECEK, HAZIRLANIN
IŞİD sözcüsü Ebu Muhammed El Adnani’nin olduğu iddia edilen ses kaydında, “İlerlemeye devam edin. Çatışmalar daha şiddetlenmedi. Çatışmalar Bağdat ve Kerbela’da şiddetlenecek. Hazırlanın” denildi. IŞİD militanlarına cesaret veren kaydın devamında, “Özgür bıraktığınız toprakların bir karışını bile geri teslim etmeyin” şeklinde ifadelere yer verildi.

Tamamı 17 dakika olan ses kaydının ortaya çıkmasıyla IŞİD’in Irak’ın başkenti Bağdat’a yöneleceği ihtimali üzerinde duruluyor. Buna karşın Irak Hükümeti ABD’den IŞİD militanlarına karşı askeri hava saldırısı talebinde bulundu. ABD yönetimi, durumu değerlendirdiklerini ve ellerinden gelen yardımı yapacaklarını söyledi. ABD, hava saldırısı yapacaklarına dair bir açıklama yapmadı.
 
Salı günü başlayan çatışmalarda Musul’u ele geçiren IŞİD, dün saldırı alanını genişleterek Tikrit’i ele geçirmeyi başarmıştı. IŞİD, dün Musul’daki Türkiye Konsolosluğu’na saldırarak içerideki 49 Türk vatandaşını kaçırmıştı.
adminadmin