Türkiye
Giriş Tarihi : 22-07-2020 15:22   Güncelleme : 22-07-2020 15:25

Çay Belediye Başkanı'ndan Biyokütle Santrale Övgü

Samsun'un Çarşamba İlçesi'nde kurulumu devam eden biyokütle santralin benzerinin faaliyette olduğu Afyonkarahisar'ın Çay ilçesi Belediye Başkanı Atlı, "Santral bölgemiz için çok önemli yatırım" dedi.

Çay Belediye Başkanı'ndan Biyokütle Santrale Övgü

İLÇEMİZE ÖNEMLİ KATKI SAĞLIYOR

Afyonkarahisar'ın Çay İlçesi'nde, Oltan Köleoğlu Enerji'nin faaliyette bulunan biyokütle enerji santrali yöreye verdiği katkılarla yerel yöneticilerden övgü alıyor. İlçenin Belediye Başkanı Uzman Dr. Hüseyin Atlı, "Santralin iki yıldır bölgemize ve çiftçimize çok ciddi katkısı var" dedi. Samsun'un Çarşamba İlçesi'nde kurulum çalışmaları devam eden Oltan Köleoğlu Enerji'ye ait biyokütle enerji santralinin benzerinin faaliyet gösterdiği Çay İlçesi'ndeki santralde yaklaşık 100 kişi istihdam ediliyor. Tedarikçilere ve çiftçilere sağladığı ek gelirlerle bine yakın ailenin santralden yararlandığını ifade eden Çay ilçesi Belediye Başkanı Uzman Dr. Hüseyin Atlı, bölgenin ciddi işletmelerinden birisi olan biyokütle enerji santralinin ilçelerinde faaliyete geçmesinin ardından yöre halkına katkısının önemli olduğunu söyledi.

 

SANTRAL İKİ YILDIR BÖLGE EKONOMİMİZE DESTEK VERİYOR

İlçenin yerleşik halkının özellikle çiftçilik ve hayvancılıkla uğraştığını dile getiren Başkan Atlı, “Santral, tarımsal atıkların toplanarak değerlendirilmesi konusunda ciddi anlamda bölgemize, doğaya, çiftçimize ve ülkemize her yönüyle değer katan bir işletme. Özellikle yaz aylarında, hasat  döneminde vatandaşlarımız tarımsal atıkları bir bedel karşılığında değerlendiremiyor ve çiftçinin adeta başına bela olan bir hal alıyordu. Biyokütle santralinin iki yıl önce kurulmasıyla birlikte atıklar çiftçiye ek gelir olduğu gibi, yöre ekonomisine getiri sağladı. Çiftçilerimiz çok rahat ediyor ve atıklarını santralin iş makineleri topluyor. Bölgeye oluşturduğu istihdam kaynağı çok ciddi rakamlarda. Yaklaşık 100 kişi santralden ailesini geçindiriyor. Oltan Köleoğlu Enerji’ye ilçemize yaptığı bu yatırım için teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Recep YAZGANRecep YAZGAN