Ekonomi
Giriş Tarihi : 23-09-2015 13:00   Güncelleme : 23-09-2015 13:00

ÇAYKUR'un üçüncü sürgün yaş çay alımları

RİZE (AA) - ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, bugüne kadar toplamda 618 bin ton yaş çay aldıklarını belirtti

ÇAYKUR'un üçüncü sürgün yaş çay alımları

RİZE (AA) - ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, bugüne kadar toplamda 618 bin ton yaş çay aldıklarını belirtti. 

Sütlüoğlu, ÇAYKUR Genel Müdürlüğü Brifing Salonu'nda düzenlediği basın toplantısında, yaş çay kampanyasına 29 Nisan'da başladıklarını belirterek, "Kampanyamızın üçüncü sürgün dönemi hızlı bir şekilde devam ediyor" dedi.

Birinci sürgün döneminde toplam 230 bin 500 ton yaş çay aldıklarını ifade eden Sütlüoğlu, "İkinci sürgün döneminde 232 bin 909 ton çay aldık. Üçüncü sürgün döneminde şimdiye kadar ise 154 bin ton  çay aldık. Alımlarımız günlük 7 bin ton seviyesinde devam ediyor. Zaman zaman 8-9 bin ton seviyelerine çıktığımızda oldu. Bu seviyedeki çay alımı uzun yıllardan beri olmamıştı. Bu bir rekor alımdır" ifadelerini kullandı.

Üçüncü sürgünde bu kadar yüksek bir rekor alımın ÇAYKUR tarihinde ilk defa gerçekleştiğini vurgulayan Sütlüoğlu, "Bugüne kadar toplamda 618 bin ton yaş çay aldık. Geçen yıl 620 bin ton yaş çay almıştık. Bu sene 650 bin tonun üzerindeki seviyelere çıkabileceğimizi görüyoruz" diye konuştu.

Kurban Bayramı öncesin,de 110 bin ton yaş çayın bedeli olan 172 milyon lirayı üreticilere ödediklerini belirten Sütlüoğlu, "Ağustos ayının yaş çay bedellerin tamamı ödenmiştir. Vatandaşlarımızın hesaplarına yatırılmıştır. Ayrıca 27 milyon lira işçilik ödemesini de bayram öncesi gerçekleştirirdik. Toplamda işçilerimize 37 milyon liralık ödemeyi yaptık" dedi.

Son günlerdeki terör olaylarının kendilerini etkilediğini ifade eden Sütlüoğlu, "Özellikle de Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde çay sevkiyatında sıkıntılar yaşıyoruz. Firmalar ve sigorta şirketleri bu bölgelere giden araçların sigortalarını yapmamaya başladılar. Yinede biz vatandaşımızı mağdur etmemek için her şeye rağmen bölgeye çay sevkıyatına devam ediyoruz. Bu bayilerimizi, satışlarımızı olumsuz yönde etkiliyor. Bunların asgari seviyede tutulabilmesi için tüm imkanlarımızı kullanarak satışlarımıza ve çalışmalarımıza devam ediyoruz" şeklinde konuştu.

-Beyaz çay

Sütlüoğlu, geçen yıl başlatılan beyaz çay alımlarının devam ettiğini de belirterek, şunları söyledi:

"Geçen seneden miktar olarak biraz aşağıdayız. Bugüne kadar 772 kilo beyaz çay alımı yaptık. Sürgün bitene kadar da alımlarımızı sürdüreceğiz. Fiyatı artırmamıza rağmen biraz daha miktar olarak geriye düştük. Vatandaşın da kendisi bu çayı yaparak içmeye başladı. Biz bu işi birazda ona bağlıyoruz. Vatandaş kendi topladığı bir bölüm çayı saklıyor. Kendisine saklıyor, kendisi de içiyor. Bu da güzel birşey. Beyaz çay bir ilaç. Vatandaşımızın da bunu içmesinde fayda var." 

adminadmin