Gündem
Giriş Tarihi : 29-03-2014 12:11   Güncelleme : 29-03-2014 12:11

CEMAAT’E YURTDIŞINDA DA OPERASYON GELİYOR

Yerel seçimden hemen önce cemaate yönelik operasyon için düğmeye basan hükümet, 30 Mart sonrasında da Cemaat’in yurtdışı bağlantılarının ve kaynaklarının ortadan kaldırılması için çalışmaya başlayacağı öğrenildi. Bu konudaki talimatı bizzat Tayyip Erdoğan verirken, Dışişleri Bakanlığı’nın da devrede olacağı öğrenildi.

CEMAAT’E YURTDIŞINDA DA OPERASYON GELİYOR
Cemaat’e yönelik operasyonun önemli ayaklarından birisinin de F tipinin yurtdışındaki kurumlarına yönelik müdahaleler olacağı belirtildi. Aydınlık’a ulaşan bilgilere göre, bu talimat doğrudan Başbakan Erdoğan tarafından verildi.
 
Yurtiçi yeterli olmaz
 
Konu, geçen Şubat ayının sonunda Erdoğan’ın yakın çevresi ile yaptığı bir toplantıda sırasında gündeme geldi. MİT’in Başbakanlık’a gönderdiği değerlendirme raporları çerçevesinde yurt içinde yapılacak bir operasyonun yeterli olmayacağı, Cemaat’in yurtdışı bağlantılarının da kesilmesi gerektiği konusunda mutabakata varıldı. Ancak zamanlama konusunda, Erdoğan’ın bazı uyarıları doğrultusunda Cemaat’in yurtdışı bağlantıları, okulları, finansal kaynakları konusunda daha ayrıntılı raporlar istenmesi kararlaştırıldı. Bu çerçevede, Cemaat’in çeşitli ülkelerde önünü kesebilecek bağlantıların ortaya çıkarılması, çeşitli ülkelerde Cemaat’e karşı cephe almış kişiler ile bağlantıya geçilmesi ve hükümetler nezdinde girişimlerde bulunulması kararlaştırıldı. Dışişleri Bakanlığı’nın da etkin olarak devrede olması için gerekli talimatlar verildi.
 
Cemaatin yurtdışındaki ayağına yönelik operasyon için 30 Mart’ın beklenmesi kararlaştırıldı. Yerel seçimden çıkacak sonuca göre yürütülecek operasyonun, yurtiçi ile birlikte eş zamanlı olarak da yapılabileceği belirtiliyor.
 
Aydınlık Cemaat raporunu yayımladı
 
Aydınlık, MİT’in cemaat raporunu daha önce yayınlamıştı. Buna göre cemaatin Türk Cumhuriyetleri’nden Kanada’ya, Nijerya’dan Singapur’a uzanan 134 ülkede toplam 400 özel okul, bu ülkelerde 38 öğrenci yurdu, 13 üniversiteye hazırlık kursu ve on binlerce öğrencisi bulunuyor. Raporda 150 milyar dolara ulaşan Cemaat şirketlerinin sermayesinden bahsedilmişti.
 
Deniz Kahraman - AYDINLIK
adminadmin