Güncel
Giriş Tarihi : 27-12-2013 14:49   Güncelleme : 27-12-2013 14:49

Cemaat'in sosyal medyada yaydığı 5 yalan haber

Türkiye'ye son günlerde yoğun bir gündem hakim. 17 Aralık'ta başlayan yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun ardından medyada birçok haber yer almaya başladı. Bu haberlerin birçoğunun zamanla yalan haber oldukları anlaşıldı. Özellikle Cemaat'e yakın medya çalışanları tarafından sosyal medya üzerinden kamuoyuna birçok yalan haber pompalanmaya başlandı.

Cemaat'in sosyal medyada yaydığı 5 yalan haber
İşte medyada yer alan 5 yalan haber:
 
1- TCDD GENEL MÜDÜRÜ GÖZALTINDA
Cemaat'e yakın medya kuruluşu olan Cihan Haber Ajansı'nın servis ettiği ve Zaman gazetesinde yer alan haberde, yolsuzluk ve rüşvet operasyonu kapsamında TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman'ın, Ankara'da gözaltına alındığı iddia edildi. Haberin doğru olmadığı Karaman'ın canlı yayında yaptığı açıklamayla ortaya çıktı.
 
2- ABDULLAH GÜL PARTİ KURUYOR
Twitter'da Abdullah Gül'ün gizli siyasi toplantılar yaptığı ve yeni bir parti kuracağı dedikodusu yayıldı. AK Parti'den milletvekilleirnin bir bir istifa ettirilip kurulacak yeni partiye geçeceği iddiaları sosyal medyada dolaştı. Ancak bu haberin de asılsız olduğu kısa bir süre içinde ortaya çıktı.
 
3- İŞADAMLARININ GÖZALTI LİSTESİ
İkinci dalga operasyonu yapılacak dedikoduları çıkar çıkmaz gözaltına alınacaklar listesi yayımlanmaya başladı. Ünlü işadamlarından oluşan bu gözaltı listesinin de asılsız olduğu ortaya çıktı. Bu listenin bir zamanlar Cemaat'e yakın savcıların tutuklattğı gazeteci Ahmet Şık tarafından servis edilmesi dikkat çekti.
 
4- NOEL BABA'YI BIÇAKLADILAR
Dün servis edilen bu haberde İstanbul Üniversitesi'nden bir grup öğrencinin Noel Baba bıçaklama eylemi yaptığı ileri sürülmüştü. Ancak eylem yapan grup bu haberi yalanladı. Bıçaklama görüntüsü haberle ilgili çekilen videolarda yoktu. Bu haberin özellikle Ergenekon ve Balyoz davalarında "Türkiye'yi kaosa sürüklemek için propaganda yapmak" konusunda staj yapan Cemaat medyası tarafından servis edilmesi de dikkat çekti.
 
5- BDP'Lİ VEKİLLER GÖZALTINA ALINDI
Bugün servis edilen diğer bir yalan haber ise BDP'li vekillerle ilgiliydi. "Van'da 9 BDP'li vekil gözaltına alındı" başlıklı haberin de yalan olduğu sonradan ortaya çıktı.

ENSONHABER.COM
adminadmin