Samsun Haber
Giriş Tarihi : 01-11-2019 11:03   Güncelleme : 01-11-2019 11:16

Cemil Deveci başkanlığı bırakacak mı?

Atakum Belediye Başkanı CHP’li Cemil Deveci, ‘hukuk dışı, etik dışı bir tek şeyimi bulsunlar başkanlığı bırakıyorum’ açıklamasından sonra hukuksuz olduğu öne sürülen evraklar gündeme geldi. Şimdi gözler Başkan Deveci’ye çevrildi.

Cemil Deveci başkanlığı bırakacak mı?

Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci’nin özel kaleme eşinin yeğenini atayıp, öz yeğenini de belediye bünyesinde işe alarak, belediye şirketi kurdurduğu iddialarına gazeteci Fatih Portakal, twitter hesabı üzerinden tepki göstermişti.

SORGULAMASI GEREKMİYOR MU?

FOX TV Ana Haber sunucusu, gazeteci Fatih Portakal "Demek ki bu kayırmaların parti ile, sağcı, solcu ve ortacı olmasıyla alakası yok. Ahlak meselesi. Partisinin bu durumu sorgulaması gerekmiyor mu?" ifadelerine yer verdi.

BİR ŞEYİMİ BULSUNLAR HEMEN BIRAKIYORUM

Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci ise, Fatih Portakal'ın paylaşımına yanıt olarak, "Portakalına limonuna hepsine, kavununa karpuzuna hepsine söylüyorum. Hukuk dışı, etik dışı, hukuktanda vazgeçtim etik dışı, bir tane bir şeyimi bulsunlar hemen bırakıyorum" ifadelerini kullanmıştı.

DEVECİ YALAN BEYANDA BULUNDU İDDİASI

Atakum Belediyesine ait Atakum İmar İnşaat Şirketi Müdürü Osman Temiz ise dün yaptığı basın toplantısında, Cemil Deveci’nin yalan beyanlarda bulunarak basını ve kamuoyunu kandırdığını, belgelerle açıkladı.

SAHTE TUTANAK İLE PERSONEL ÇIKARDI

Temiz, belediyede usulsüz işler yapıldığını, son iki aydır personele maaş verilemediğini ileri sürdü. Yeni şirketinde yüksek borcu olduğunu ileri süren Temiz, "Basın birimimizde Samet Gürcü arkadaşımız çalışıyordu. Sahte tutanaklarla işe gelmediği ileri sürülerek işten atıldı. Oda dava açtı. Biz usulsüz yapılan her işlem için suç duyurusunda bulunuyoruz." dedi. BAŞKANLIĞI BIRAKACAK MI? Atakum Belediyesi’nde usulsüz işler yapıldığını ve sahte tutanaklar ile personelin işten çıkarıldığı haberlerinden sonra, Başkan Cemil Deveci’nin bu iddialar karşısında başkanlığı bırakıp bırakmayacağı konuşulmaya başladı.

Kaynak: gerçektaraf

adminadmin