Güncel
Giriş Tarihi : 13-07-2020 17:25   Güncelleme : 13-07-2020 17:25

Cemil Deveci’nin Yalancı Olduğunu Mahkeme Tarafından İspat Edildi!

Atakum Belediye Başkanının ‘sen yandaşsın’ diyerek ödeme yapmadığı şirketin sahibi Gökhan Güler, AK Parti İl başkanı Ersan Aksu’ya, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya Mülkiye Müfettişi Eski Vali Osman Kaymak’a ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslendi.

Cemil Deveci’nin Yalancı Olduğunu Mahkeme Tarafından İspat Edildi!

Atakum Belediyesine et satışı yapan firmanın sahibi Gökhan Güler, alacağını ödemeyen belediyeye açmış olduğu davalar sonuçlanmaya başladı.

Gökhan Güler sonuçlanan davayla alakalı olarak bir basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda 16 aylık hukuk mücadelemizin sonuçlanması ve mahkeme kararıyla Sayın Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci'nin yalancılığı ve müfteriliğinin tescil edilmiş oldu” diyerek konuşmasına başlayan Gökhan Güler, artık “CEMİL DEVECİ TESÇİLLİ BİR YALANCI VE MÜFTERİDİR” dedi.

Gökhan güler şöyle devam etti;

 

SEVGİ PITIRCIĞI ZANNETTİĞİNİZ KİŞİ, TAM BİR ZALİMDİR.

Mart /2019 döneminden bu güne kadar yürüttüğümüz hukuk mücadelemizde haklı olduğumuz anlaşıldı ve mahkeme kararı ile Cemil Deveci’nin yalancı ve iftiracı olduğunu tescillendi.

Ayrıntıları ile kamuoyuna, sürecin nasıl geliştiği hakkında bilgi vererek herkesin kendi vicdanında değerlendirme yapmasını amaçlamaktayım.

İşine gelmeyen haberler için basını satılmışlıkla suçlayan Cemil Deveci, Sözcü ve Cumhuriyet Gazeteleri başta olmak üzere pek çok yandaş olduğu basın mecrasında bu yalan haberleri dolaşıma soktu. Bugün açıklayacağım gerçekleri ise yalnızca yürekli gazeteciler dikkate alacaktır.

 

SAMSUN 3.İCRA HUKUK MAHKEMESİ 2019/356 E.KARARI ile CEMİL DEVECİ’NİN MÜFTERİ ve YALANCI OLDUĞU TESCİL EDİLMİŞTİR.

ATAKUM BELEDİYESİ İLE TİCARİ İLİŞKİ

15 Temmuz hain darbe girişimi sonrasındaki demokrasi nöbetleri sırasında, nöbet tutan insanlara döner ikramı için bize talep gelmesi üzerine ilk defa Atakum Belediyesi ile iletişimiz doğdu. Daha öncesine ait hiçbir tanışıklık veya iletişimim olmamıştır. Bu sürecin sonunda et fiyatı için bizden de fiyat teklifi aldılar, o gün şartlarında bizim fiyat ve şartlarımızı daha uygun olduğunu değerlendirip, diğer teklifler içinden bizi tercih ettiler.

Satışını yaptığımız et ve et ürünlerini 6 ay vadeli çek ile tahsil etmekteydik. 2019-mart dönemine kadar bu nitelikte ticaretimiz devam etti, bizden aldıkları lop eti 12 tesislerinde işleyerek satışı yapılmaya devam etmişti.

 

CEMİL DEVECİ DÖNEMİ

31/mart/2019 seçimlerinde Cemil Deveci belediye başkanlığını kazanmış ve kazanır kazanmaz, karşı taraf olarak tanımladığı herkes için kin ve nefret söylemine hızla başlamıştı. Benim yüzüme bakarak, yanımızda 8 kişi şahit olduğu halde ‘’sen yandaşsın, sana para ödemeyeceğim’’ dedi, ve o günden sonra şahsıma karşı iftira ve itibar suikastlerine başladı, yalan haberler ile herkesi aldatmak için elinden ne geldiyse yaptı. Konuyu kişisel bir düşmanlık haline dönüştürdü.

 

Çekler ödenmeyince, mecburen icra yoluyla tahsili için işlemlere başladık ancak, Cemil Deveci kendi öz yeğeni üzerine tamamen hileli yollarla kurarak hibe aldığı şirket üzerine, 12 milyon TL mal varlığı, 30 milyon TL şerefiye varlığı bulunan şirketin bütün mallarını kaçırdı, şirketin 27 adet aracını otoparklara saklayarak borçların ödenmesine engel oldu.

 

HİLELİ İFLAS İÇİN GEREKEN ŞARTLAR HAZIRLANDI

HER AY 4 MİLYON TL NAKİT PARA TOPLAYAN FİRMA İFLAS EDER Mİ?

12 milyon TL mal varlığı, 30 milyon TL şerefiye varlığı ve yıllık 48 milyon TL cirosu olan şirketi bilerek ve isteyerek hileli iflasa sürükledi.

 

Cemil Deveci nin söylediği bütün yalanlar ve iftiralar da YMM raporu ile belgelenmiş ve bilerek ve isteyerek hileli iflas işlemi yapıldığı belgelendi.

Firmanın böyle bir borcunun olmadığı, yalan bilgiler ile kamuoyunun yanıltıldığı ve firmanın iflas ettirilmesi için manipülasyon yapıldığı anlaşılmış oldu.

 

HUKUKÇU ZANNETTİĞİNİZ KİŞİ, TAM BİR İTİBAR CELLADIDIR.

 

YALAN BEYANLAR

Olmayan kasa mevcut borcu:      7.201.812 TL

Olmayan stok farkı borcu:          3.302.000 TL

Kaybolan sermaye borcu:           8.000.000 TL

Olmayan araç borcu:                 91.000 TL

Personel Borcu:                        2.482.596 TL (Belediyeden Alacak 2.393.272 TL)

SGK Prim Borcu:                      12.420.000 TL (Gerçek borç 11.603.881 TL)

 

21.804.204 TL LİK YALAN

Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Sayın Mehmet Sabri Kılıç’a sesleniyorum.

 

TCK m.161 maddesi gereğince suç duyurusunda bulunuyorum.

 

2018 yıl sonu cirosu 48 milyon TL dir, 12 milyon TL değerinde kayıtlı mal varlığı bulunmakta ve Atakum Belediyesinden bu gün itibari ile en az 8 milyon TL alacağı olan bir firmadır. Atakum Belediyesi başkan yardımcısı ŞEREF AYDIN imzası ile savcılığa verilen cevap yazısında 04/10/2019 ta

rihinde 2.965.415 TL alacağımızın olduğu kabul edilmiştir.

 

Atakum İmar İnşaat San. ve Tic. Ltd. Şti.nin işletmiş olduğu 12 tesis bulunmakta iken,  Atakum Belediyesi ile arasındaki sözleşmesi 24/05/2019 tarihinde Atakum Belediyesi nin tek taraflı keyfiyeti ile geçerli bir neden olmaksızın, hukuk dışı bir şekilde fesih edilmiştir, işletmeleri elinden alınan firmanın nakit akışı kesilerek çökmesi sağlanmıştır.

 

Atakum İmar İnşaat San. ve Tic. Ltd. Şti.nin bilinçli şekilde iflasa süreklendiğinin diğer bir delili ise, firmanın; ATAKUM BELEDİYESİ nezdindeki alacaklarını gösteren ayrıntılı hesap kartında da görüleceği üzere 16/04/2019 tarihinde 2.950.519,05 TL alacağı olduğu halde ödeme yapmamasıdır.

 

Cemil Deveci, alacaklılarından mal kaçırmak için Atakum Belediyesi şirketi olan Atakum İmar İnşaat Ltd.Şti.ni hileli iflas ettirmek suretiyle suç işlemiştir. Bu durum YMM raporu ile belgelenmiştir.

 

BİR BELEDİYE BAŞKANI DÜŞÜNÜN Kİ, ALACAKLILARDAN MAL KAÇIRMAK İÇİN HİLELİ İŞLER YAPMAKTADIR.

Kapattık denilen şirket üzerinden SGK na 20 milyon borç takıldı.

 

CEMİL DEVECİ nin kapatıldı dediği, Atakum İmar İnşaat San. ve Tic. Ltd. Şti. nin 31/03/2019 döneminden sonra çalışanların SGK ödemelerini yapmayarak devleti bilerek ve isteyerek 20 milyon 161 bin TL zarara uğrattı.

 

Samsun SGK İl Müdürü Sayın Ünal Kaya’ya sesleniyorum.

Cemil Deveci, Atakum Belediyesi Başkanlığı yetkilerini kötüye kullanarak, devletin diğer kurumlarına zarar vermek yönünde bir amaçla iş ve eylem yapmaktadır.

 

Bunun dışında, belediye birimlerinde kaçak işçi çalıştırmakta ve suç işlemeye devam etmektedir.

 

Belediye işçilerini, kapattık dediği firmada gösterip, şahsen hiçbir sorumluluğu bulunmayan bir şirket üzerinden devletin 20 milyon TL SGK alacağına hileli şekilde el koymuştur. 

 

BİR BELEDİYE BAŞKANI DÜŞÜNÜN Kİ, DEVLETiN PARASINA GÖZ KOYMAKTADIR.

FATİH PORTAKAL: AHLAK MESELESİ

Cemil Deveci, yeğeni üzerine şirket kurup, mal varlığını kaçırınca, Fatih Portakal biledayanamamış olmalı ki, bu yapılanlardan dolayı Cemil Deveci’yi ahlaksız dedi.

 

Yeğenin kurduğu hileli firma, 11 Mayıs 2019 günü resmiyet kazanmış olmasına rağmen 30 Nisan 2019 tarihinden sonra Belediye Tesislerinin bütün tahsilatları, 12 gün boyunca resmiyette hiçbir ilgisi bulunmayan bu firmanın hesaplarına aktarılmıştır. Bu tahsilatlar kimin cebine gitmiştir, bu yetkiyi kim vermiştir.

Belediye size babanızdan kalmış miras bakkal dükkanı değildir, siz kimin parasını, kimin hesabına aktardınız?

 

Akparti İl Başkanı Sayın Ersan Aksu’ya seslenmek istiyorum.

Fatih Portakal’ın bile ahlaksızlık olarak değerlendirdiği bu konu başta olmak üzere, Atakum Belediyesinde yapılan zulüm ve hukuksuzluklara karşı durmanızı beklemekteyiz.

 

Akpartili olması nedeniyle zulme uğrayan yüzlerce kişi sizden manevi bir destek beklemektedir. 

 

BİR BELEDİYE BAŞKANI DÜŞÜNÜN Kİ, KANUN DIŞI OLDUĞUNU BİLEREK İŞ VE EYLEM YAPMAKTADIR.

ZİMMET DAVASI ÖRTBAS EDİLMEYE ÇALIŞILMAKTADIR

Geçmiş dönemde yapıldığı iddiasıyla yargılaması devam eden zimmet davasında meselenin üzeri kapatılmaya çalışılmaktadır.

 

Adalet Bakanı Sayın Abdulhamit Gül’e sesleniyorum.

 

Atakum Belediyesinin zimmet yolu ile kaybolduğu iddia edilen 2 milyon 303 bin TL paranın, üzerinin örtülmesi ile ilgili,

Samsun 1.Ağır Ceza Mahkemesinde görülen 2017/838 Esas no.lu davada Atakum Belediyesi önceki dönem yandaşlarını temize çıkarmak için kendi aleyhine işlem yapıldığı iddiasıyla Samsun Barosuna şikayet edilmiştir.

 

MÜVEKKİL ALEYHİNE İŞLEM YAPMA YASAĞI ve diğer suç teşkil eden eylemleri nedeniyle gerekli tahkikatın yapılması için Samsun Barosu tarafından açılan soruşturmaya müdahil olmanızı arz ediyorum.

 

BİR BELEDİYE BAŞKANI DÜŞÜNÜN Kİ, BELEDİYENİN PARASINI ZİMMETİNE GEÇİRENLER İÇİN GEREĞİNİ YAPMAMAKTADIR.

HAYIR AMAÇLI VERİLEN KIYAFETLERİ SATMAKTADIR

Ne olduğu belli olmayan bir dernekle yapmış olduğu sözleşme nedeniyle, Atakum halkının hayır yapmak amaçlı vermiş olduğu kıyafetlerin satıldığı belirtilmektedir. Bu konu Atakum Belediyesi denetim raporuna da pekçok soru işareti ile yansıdığı görülmektedir.

 

Samsun Valisi Sayın Zülkif Dağlı’ya sesleniyorum.

 

Sayın valim, Atakum Belediyesi, halktan hayır yapılmak üzere topladığı kıyafetleri, durumu şüpheli bir dernek eli ile denetimsiz ve kayıtsız nitelikte paraya çevirdiği yönünde raporlar ve bilgiler bulunmaktadır. Dikkatinize arz etmek istiyorum.

 

BİR BELEDİYE BAŞKANI DÜŞÜNÜN Kİ, HAYIR YAPMAK AMACI İLE KENDİSİNE TESLİM EDİLEN ÜRÜNLERİ  SATMAKTADIR.

ADRESE TESLİM İHALE YAPMAKTADIR

Atakum Belediyesi çöp toplama ihalesinde aylık 450 bin TL fazladan ödeme yapmaktadır. Çöp işini bu firmanın almasını sağlamak için ihale şartnamesi, bu firmanın mevcut şartlarına göre yani adresine teslim şekilde hazırlanmıştır.

 

Bu ihale, verdiğim mücadele sayesinde KİK tarafından gerekçelerimi haklı bularak iptal edilmiştir.

 

Fazladan ödenecek 20 milyon TL, kimlerin cebine gidecekti?

 

İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu’ya sesleniyorum.

 

-İhaleye fesat karıştırmak

-Belediye şirketini hileli iflasa sürüklemek

-Kaçak işçi çalıştırmak

-Hayır yapmak için verilen malları satmak

-İşçilere mobing uygulamak

-Tarım arazisine çöp gömmek

-Yeğeni üzerine belediye şirket kurup mal kaçırmak

-Mahkemeyi yanıltmak için yalan beyanda bulunmak

-Zimmet eylemini örtbas etmek için belediye aleyhine işlem yapmak

-Cem evinin statüsünü değiştirerek halkı devlete karşı kışkırtmak.

-Sanal iftar yemeği ile 403 bin TL para ödemek

-Seyir tesislerinde kasa-ciro arasında 260 bin TL parayı kaybetmek.

-250 hamamcı işe almak için adrese teslim şartname hazırlamak.

-Sahte tutanak düzenleterek işçiye kumpas kurmak

-Kanunun arkasından dolanarak 3 şirketi hibe almak.

 

Sayın bakanım, lütfen sesimi duyun arz ettiğim konuları değerlendirin.

 

BİR BELEDİYE BAŞKANI DÜŞÜNÜN Kİ, ADRESE TESLİM İHALE İLE BELEDİYEYİ 20 MİLYON TL ZARARA SOKMAKTADIR.

ZULÜM DÜZENİ ELBET BİR GÜN SON BULACAKTIR

16 ay içinde yapmış olduğum çalışmalar nedeniyle Atakum Belediyesinin 25 milyon TL parasının birilerin cebine haksız olarak gitmesine engel oldum, bu nedenle bana husumet ve düşmanlık besleyen önemli bir işbirlikçi oluşmuş durumdadır.

 

Şahsıma karşı iftira, yalan haber ve itibar suikasti nedeniyle, Cemil Deveci’ye 1 kuruş tazminat davası açtım. Sonuçlandığında sizlerle paylaşacağım.

 

AK Parti’nin kurulduğu günden bu yana içinde bulunan aktif bir üyesiyim. Bugün uğramış olduğum zulmün ana nedeni de Akparti li olmamdır.

 

Recep YAZGANRecep YAZGAN