Samsun Haber
Giriş Tarihi : 15-02-2019 11:12   Güncelleme : 15-02-2019 11:12

Cevat Gül’den Kur’an’ı daha iyi tanıma ve anlama kitabı; Gündelik dilde kur´an kelimeleri!

Cevat Gül’den Kur’an’ı daha iyi tanıma ve anlama kitabı; Gündelik dilde kur´an kelimeleri!

Samsunlu İlahiyatçı yazar Cevat Gül Akasyamhaber’i ziyaret ederek, yeni kitabı Gündelik Dilde Kur’an Kelimeleri isimli kitabı genel yayın yönetmeni Recep Yazgan’a takdim etti.

Kitap hakkında bilgi de veren Gül, “Kur'an ile ortak kelimelerimizden bir kısmını ortaya koymak suretiyle okuyucuya, kelime bazında Kur'an’ı daha iyi tanıma ve anlama fırsatı verecektir.

Okuyucu ve Kur’an ile muhatap olan herkese mukaddes kitabımızı sadece dil ve gönül ile değil, zihin ve akıl ile de anlayabilmelerini sağlamaya çalıştım. Çünkü böyle bir okuyuş insanı sadece dil ve gönül ile değil, zihin ve akıl ile de Kur’an’la buluşturacak, okuyucuya imanının hakikat kapılarını aralayacaktır” diye belirtti.

Çalışmasında Kur’an’da var olan gündelik dilde kullanılan 1028 kelime tespit ettiğini de sözlerine ekleyen İlahiyatçı Yazar Cevat Gül, kitapta kullandığı usul hakkında, “A’dan Z’ye izahatı yapılan kelimelerin Kur’an’daki geçtiği surelerde yerlerine dair ayet bilgileri, sure no ve ayet no biçiminde parantez içinde gösterilmiştir.

Kelime açıklamaları okunurken, Kur’an’daki esas metinden kelime bulunup, mümkünse meali de okunmak suretiyle karşılaştırılması yapılarak okunması, okuyucu için daha isabetli olacaktır.

Bu çalışmamızın okuyucu tarafından değerlendirilmesi yapılırken özellikle ilgili ayetlerin Arapça esas metinleri üzerinden dikkate alınması ve böylece Kur’an’daki yerlerinin bizzat görülerek tespit edilmesi daha faydalı olacaktır” dedi.

adminadmin