Samsun Haber
Giriş Tarihi : 13-09-2019 09:13   Güncelleme : 13-09-2019 09:13

Çevre ve Şehircilik Bakanı’nın dikkatine

​Çevre ve Şehircilik Samsun İl Müdürlüğü, Samsun’un Atakum ilçesinde, Mimar Sinan Mahallesi, 155. Sokakta, 8425 ada, 9 nolu parselde tescil dışı alanda yapı ruhsatı alınmadan ve imar affı kapsamının dışındaki kaçak yapıyı yıkmak için hiçbir girişimde bulunmuyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanı’nın dikkatine

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un, “Tüm Türkiye’de kaçak yapı yapılmasına izin vermeyeceğiz” demesine rağmen Samsun Çevre İl Müdürlüğü Abdulvahap Çelik tarafından yapılan City Mall AVM’nin kaçak yapısı, yıkım kararı çıkmasına rağmen yıkmak için girişimde bulunmuyor.

Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci, City Mall AVM'nin ortağı ve eşinin de AVM’nin hem avukatı ve hem de yöneticisi olduğu biliniyor.

Samsun’un Atakum ilçesinde Abdulvahap Çelik tarafından yapılan City Mall AVM, imar yasasını hiçe sayıyor.

DEVECİ ORTAĞI EŞİ AVUKATI

City Mall AVM, kaçak yapı ile gündeme gelirken, alış veriş merkezinin ortağı Cemil Deveci olduğu ortaya çıkmıştı.

İZİN VERMEM DEDİ KENDİ YAPTI

Deveci’nin kaçak yapılaşmayla alakalı olarak "Atakum'da kaçak yapıya asla izin vermeyeceğiz" açıklamasının ardından, City Mall Alışveriş Merkezi’nin hemen yanına kaçak inşaat yapılmıştı.

AVUKATI DEVECİ’YMİŞ

Atakum ilçesinde inşaatı devam eden City Mall isimli alışveriş merkezinin arazisine ortak olduğu ortaya çıkan Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci aynı zamanda City Mall AVM’yi yapan müteahhit Abdulvahap Çelik’in de avukatı olduğu ortaya çıktı.

TEMMUZ AYINDA YIKIM KARARI ÇIKTI

City Mall AVM yanında bulunan 180 metrekarelik araziye yapılan iki katlı yapının kaçak olduğu için, Atakum Belediyesi meclisinde Temmuz ayında yıkım kararı çıkmıştı.

İKİ AY GEÇTİ YIKILMADI

Atakum’da kaçak yapılara göz yummayacağız diyen Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci, ortağı olduğu City Mall AVM’nin kaçak yapısını aradan geçen iki aya rağmen hala yıkmadı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un “kaçak yapılara izin vermeyeceğiz” şeklindeki açıklamasına rağmen Samsun Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünün herhangi bir işlem yapmaması sebebi merak ediliyor.

adminadmin