Genel
Giriş Tarihi : 14-12-2016 08:53   Güncelleme : 14-12-2016 08:53

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan Rezalet haberimize açıklama!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, “Çevre Bakanlığı’nda Bank Asya Rezaleti” başlıklı haberimize bir açıklama yaptı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan Rezalet haberimize açıklama!

Açıklamada, bakanlığın internet sitesinin güncellenmediği itiraf edilirken, “17 – 25 Aralık’tan sonra Bank Asya üzerinden Faiz Destekli kredi onayı verilmemiştir” denildi.

Açıklama şöyle; “17 - 25 Aralık sürecinden sonra habere konu edilen Bank Asya üzerinden Faiz Destekli Kredi onayı verilmemiştir. Sitedeki görsel geçmiş yıllarda hazırlanmış olup sitemizi güncelleme çalışmaları devam etmektedir”

NE DEMİŞTİK

Çevre Bakanlığı’nda Bank Asya rezaleti!

​CHP Samsun İl Başkanı Av. Tufan Akcagöz, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın web sitesinde, kredi anlaşması yapılan bankalar arasında Bank Asya'nın sayılmış olmasını ve hala bunun web sitesinde yer alıyor olmasını, Samsun ve Türkiye gündemine taşıdı.

Samsun Haber - Akcagöz, yaptığı açıklamada, "Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın web sitesinde, kredi anlaşması yapılan bankalar arasında, bir çok bankanın varlığı yanında, Bank Asya da sayılmaktadır. İlanda Bank Asya da yer almaktadır. Bizzat Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla, hükümet tarafından da belirlenen kriterler uyarınca, FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınan şahıslara, Bank Asya'da hesapları olup olmadığı, Bank Asya'dan kredi kullanıp kullanmadıkları sorulmaktadır. Tutuklu olanların büyük oranının, Bank Asya ile bağlantılı bir hesabı olduğu, bu bankadan kredi kullandığı, bu banka aracılığı ile bir takım ödemeler yaptıkları ifade edilmektedir. Bu durumda, aklımızda onlarca soru işareti oluşmuştur." dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın böyle bir durumu bilip bilmediğini soran Akcagöz,

" Çevre ve Şehircilik Bakanı'nın bundan haberi var mıdır, yok mudur? Fetö, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın web sitesine ve belki de daha içerlere sızmış olabilir mi? İnsanların böylesi bir durumda özgürlükleri kısıtlanırken, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın bu konuya lakayt kalması neyin göstergesidir? " diye sordu.

Bank Asya'nın, önceleri bizzat hükümet tarafından korunan ve kollanan bir sermaye kuruluşu olduğunu söyleyen CHP Samsun İl Başkanı, " Bank Asya, vebalı bir Banka olarak ilan edileli, epey zaman olmuştur. Çevre ve Şehircilik Bakanı'nın bundan haberi yoksa kendisini uyarıyoruz. Bugün kendilerine söz etmeyenler, yarın bunun için onları ifadeye çağırabilirler. Belki de tutuklanırlar. Kendilerini uyarıyoruz. " diye konuştu.

 

adminadmin