Siyaset
Giriş Tarihi : 13-04-2017 15:30   Güncelleme : 13-04-2017 15:30

CHP 24. dönem milletvekili Faik Tunay Neden “Evet” Diyeceğini Açıkladı

CHP 24. dönem milletvekili Faik Tunay, referandumda neden “evet” denmesi gerektiğini ayrıntılı bir şekilde anlattı.

CHP 24. dönem milletvekili Faik Tunay  Neden “Evet” Diyeceğini Açıkladı

Faik Tunay sözlerine; hiçbir zaman CHP’li olmadığını, sadece CHP’den milletvekili olduğunu ve bu ikisi arasında çok ciddi farklar olduğunu vurgulayarak başladı.

“Bugün CHP milletvekili bile olsaydım referandumda evet oyu vermek için istifa ederdim.” diyen Tunay; referandumda neden “evet” oyu vereceğini detaylı bir şekilde açıkladı.

99 yılında siyasete giren ve koalisyonun ne demek olduğunu çok iyi bildiğini söyleyen Tunay; koalisyonun ülke açısından çok ciddi sıkıntılar doğurduğunun altını çizdi. Vesayet sisteminin ortadan kalkacak olmasının kararını etkileyen faktörlerden biri olduğunu söyleyen Tunay; güçlü ve istikrarlı bir yönetime her zamankinden daha çok ihtiyacımız olduğunu vurguladı.  

15 Yıllık Kazanımlar Heba Olmasın Tek partili dönemlerde çağ atlandığını, fakat arkasından gelen koalisyonlarla birlikte ülke olarak geriye gittiğimizi söyleyen Tunay, Ak Parti’nin 15 yıldaki kazanımlarının heba olmaması için “evet” oyu vereceğini söyledi. Tunay, “16 Nisanda evet çıktıktan sonra, bugünkü usulle siyaset yapanların, iyiye bile kötü diyenlerin Türkiye’de iktidara gelme şansı kalmayacak.

Bunu gördükleri için son bir çabayla evet çıkmasın, düzen devam etsin diye uğraşıyorlar.” diyerek sözlerini noktaladı.

adminadmin