Samsun Haber
Giriş Tarihi : 08-11-2016 16:33   Güncelleme : 08-11-2016 16:33

Chp 55 Genç İle Ata’ya Gidiyor

Samsun CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Necati Cenk Firidin 10 Kasım’da Atatürk’ü anmak için Samsun’dan 55 genç ile Anıtkabir’e gideceklerini belirtti.

Chp 55 Genç İle Ata’ya Gidiyor

Samsun Haber - CHP il Gençlik kolları olarak Samsun’dan 55 genç ile birlikte Anıtkabir’de Atatürk’ün huzurunda çelenk sunacaklarını kaydeden Başkan Firidin, “10 Kasım’da 55 genç arkadaşımız Atanın huzuruna çıkacak. Bu organizasyonu da geleneksel yaparak her Ankara ziyaretinde genç arkadaşlarımızla Atatürk’ü ziyaret edeceğiz. Mümkün oldukça bütün gençlerimizi Atatürk’ü ziyarete götüreceğiz” dedi.

55 GENÇ ATANIN YOLUNDA

Daha fazla cesaret ile yılmadan yıkılmadan Ankara’da olacaklarını açıklayan Firidin, “Yaşanan bazı olumsuz olaylardan dolayı hiç kimse bizi engelleyemeyecek.  Samsun’dan hareket edecek otobüsümüz 55 genç arkadaşımızla 9 Kasım gecesi Ankara’ya hareket ederek 10 Kasım sabah saatlerinde Anıtkabir’de atamıza saygı duruşumuz ile yerimizi alacağız. Son zamanlarda bir Cumhuriyet düşmanlığı ve karalama çalışması yaşanıyor. Trabzon’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramında yaşanan bir olayda Atatürk büstüne çirkin bir saldırı yapıldı. Cumhuriyet’e daha çok sahip çıkılması gereken bu günlerde böyle saldırıların yaşanması hepimizi yürekten üzüyor.  Atatürkçü düşünceye sahip insanlarımıza silahlı saldırılar da yaşanıyor. Biz korkmuyoruz inadına Cumhuriyeti ve inadına Atatürk’ü anlatacağız ve yaşatacağız” diye belirtti.

ATAMIZIN YOLUNDAN DÖNMEK YOK

CHP Gençlik kolları üyesi Batuhan Keleş,  “Atatürk’ün yolundan giden hiçbir genç üzülmez, bu yolda ilerlediğimiz mühletçe Cumhuriyet bizlere emanet. Başımız dik alnımız ak Atatürk’ün gençleri olarak onu temsil etmeye onun yolunda yürümeye devam edeceğiz. Biz Atatürk’ün yoluna baş koyduk, kimse bizi bu yolda durduramayacak, önümüze çıkacak engelleri de aşar geçeriz çünkü biz Türk gençliğiyiz.  Anıtkabir’de ataya gelen vatandaşlar ile birlikte olmaktan büyük mutluluk duyarak, varlığımızı 10 Kasım’da Cumhuriyetçi gençlik olarak hissettirmek istiyoruz. Bizim gibi 10 il daha anıtkabirde olacak eminiz ki herkes aynı düşünce ile orada hazır bulunacak. Herhangi bir engel ile karşılaşacağımızı düşünmüyoruz ama olursa da üstesinden geliriz. Burası Samsun, Atatürk’ün yola çıktığı şehir, bizde 55 genç arkadaşımızla yola çıkarak onu ziyarete gideceğiz” diye ifade etti.

Gül Gülsüm GÜNDÜZ

adminadmin