Genel
Giriş Tarihi : 09-08-2018 08:59   Güncelleme : 09-08-2018 08:59

CHP Ankara Milletvekili Nihat Yeşil ODTÜ Yollarını Sordu Odalar ve rektörden ses yok!

CHP Ankara Milletvekili Nihat Yeşil ODTÜ Yollarını Sordu Odalar ve rektörden ses yok!

Ankara Milletvekili Nihat Yeşil; ODTÜ tünel yolun altında ne var? diye sormuştu. Önergeye Rektörden ve Şehir plancıları odasından aylardır bir cevap veya basın açıklama gelmemesi ise; manidar karşılandı

CHP Ankara Milletvekili Nihat Yeşil, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna’nın cevaplaması istemiyle bir soru önergesi verdi.

İşte o sorular;

Tünel Yolun (2.Yolun) maliyeti ne kadardır?  Finansmanı nasıl karşılanacak?

1. ODTÜ’ye tahsis edildiği ifade edilen ve ODTÜ “yakınında” olduğu söylenen 36 hektar arazinin tam yeri neresidir?

2. Tahsis edilen arazi ve DOP ile devredilecek arazilerle ilgili konular protokolde tam anlamıyla tarif edilmiş midir?

3. Gazi üniversitesine sipariş edilen  “Ankara Çevre Düzeni Planı 2038 Ana Planında;  ODTÜ Yollarının güncel ulaşım etüdü-analiz ve trafik hesapları neden kapsam dışında bırakılmıştır.?

4. Ahlatlıbel’e çıkacak diğer 3.yol öneri güzergâhının daha sonrasında, yapım halindeki Ankara-Pozantı otoyolu ile kavşaklandırılması; ne anlama gelmektedir?

“Düzenleme ortaklık payı” (DOP)  ile kamuya ayrılan alanın bir kısmının belediyeye geçtikten sonra tekrar ODTÜ’ye devrinin sağlanması ve sonrasında 3. Yol güzergâhı üzerinde, Bilkent üniversitesi arazisi içinde yol cepheli bir arazi ile trampa edilmek suretiyle ileride bir  "plan değişikliği" ile bu alanın öncelikle akademisyenler için bir konut kooperatifine dönüştürülmesi durumu var mıdır?

Varsa, bu ne kadar etik ve hukukidir. Sonuçta düzenleme ortaklık payı kamusal bir alandır. Amacı dışında tahsisi ne anlama gelmektedir?

Belediyede kasasında para olmadığına göre; 2. yolun tünel yolun maliyetinin finansmanı; yine bu alanın imar rantının yapımcı firmaya aktarılması ile mi çözülecektir?

adminadmin