Siyaset
Giriş Tarihi : 25-05-2015 18:30   Güncelleme : 25-05-2015 18:30

CHP Grup Başkanvekili Gök:

BAYBURT (AA) - CHP TBMM Grup Başkanvekili Levent Gök, sandıklara ve trafolara kedileri sokmayacaklarını belirterek, "Halkımızın helal oylarına sahip çıkacağız ve çalanlardan da hesap soracağız

CHP Grup Başkanvekili Gök:

BAYBURT (AA) - CHP TBMM Grup Başkanvekili Levent Gök, sandıklara ve trafolara kedileri sokmayacaklarını belirterek, "Halkımızın helal oylarına sahip çıkacağız ve çalanlardan da hesap soracağız. Bunu herkes böyle bilsin ve buna göre adil ve dürüst davransınlar" dedi.

Gök, CHP Bayburt İl Başkanlığını ziyaretinin ardından Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Çok Amaçlı Salonu'nda partililerle buluştu.

Gök, burada yaptığı konuşmada, Bayburt'un il olduğunu ancak büyük bir köy halini aldığını savunarak, "13 yıldır hüküm süren hükümet, Bayburt'a bir çivi dahi çakmamıştır. 7 Haziran akşamı bu diktatörlük zulmüne son vereceğiz hep birlikte" ifadesini kullandı.

Paralel Yapı'ya değinen Gök, "Bir parti çıkmış, Paralel Yapı bizi 13 yıldır kandırıyormuş, darbe planlıyormuş, yeni haberimiz oldu diye açıklama yapıyor. Eğer sen bu büyük Türkiye'nin hükümetiysen haberin olacak, MİT sana haber verecek, hala haberin yoksa bu partinin kulağından tutulup sandığa gömülmelidir. Senin 4 bakanının istifasıyla zannetme ki o yolsuzluk dosyaları kapandı, 7 Haziran'da iktidar olup, o dosyaları açıp, yeniden inceleyip teker teker yargılayacağız" diye konuştu.

"Dinimizde elbisesinin hesabını cemaatine veren Hz. Ömer'in adaletiyle konuşup oturduğu kaçak sarayın hesabını vermeyen bir partiden 7 Haziran'da sizlerin oylarıyla kurtulacağız" diyen Gök, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Adıyaman'da sözüm ona toplu açılışlar yapan, aslında yakalanma korkusuyla meydanlara inen Cumhurbaşkanı, Diyanet İşleri Başkanının tüm ülkeye yansıyan makam aracının fiyatının, aslında yazılanlar kadar olmadığını açıklayıp, pişkinlikle 330 bin lira olduğunu söylüyor ve 'bu para çok mu, ne çıkar' diye 17 milyon aç yatan halkıyla dalga geçiyor. Mahkeme kararıyla durdurulan ama durdurulamayan bin 500 odalı kaçak sarayından -ki bilinen, dünyanın en büyük sarayından, halkına bu kadar uzak olan bir iktidar ve yandaşlarını, hepsini reddediyoruz."

- "CHP iktidara geliyor"

Gök, Bayburt'tan tüm Türkiye'ye seslendiğini belirterek, "Korkmayın, yılmayın, CHP iktidara geliyor. Herkes kamu görevini yerine getirirken devletin valisi, devletin emniyet müdürü görevini yerine getirmelidir. İktidarın valisi, emniyet müdürü, iktidar partisinin sözcüsü değil, halkın valisi, halkın emniyet müdürü olarak görev yapsınlar. Devletin valisi, emniyet müdürüyle 'AK Parti mitingi var' diye iktidar partisinin bayraklarını astırırken, diğer parti bayraklarını emir verip indirtiyorsa herkes dikkatli olsun, adil olsun, halkın kamu görevlisi olsunlar. Hep takipteyiz ve hesabını soracağız" değerlendirmesinde bulundu.

Yaklaşık 13 gün sonra sandıkların kurulacağını ve seçimin gerçekleştirileceğini anımsatan Levent Gök, şunları söyledi:

"Sandıklara, trafolara kedileri sokmayacağız. Halkımızın helal oylarına sahip çıkacağız ve çalanlardan da hesap soracağız. Bunu herkes böyle bilsin ve buna göre adil ve dürüst davransınlar. AKP iktidarında seçim yaklaştıkça, sonlarını iyi görmedikleri için hesap verecekleri için 'bana oy verirsen ben de sana yardım paketi veririm' diyen zihniyeti reddediyor, önce yoksulu yaratan ve sonra o yoksulu AKP zihniyetine muhtaç bırakan zihniyeti sorgulayacak ve yargılayacağız. Sandıklarda oylarımıza sahip çıkıp, iktidara gelip, hiç kimseyi ayırt etmeden, ayrıştırmadan herkesi kucaklayacağız."

- "Türkiye'yi yaşanabilir bir ülke haline getireceğiz"

Türkiye'nin çok önemli bir seçime girdiğini dile getiren Gök, şöyle devam etti:

"Dünyada itibarı olan, yoksulluğu ve yolsuzluğu engelleyen bir ülke için CHP iktidara geliyor. Bu tamamen 77 milyon yurttaşımızın elinde, bir yanda yolsuzluk ve çalan çırpanlar, diğer tarafta yolsuzluk ve akraba ve yandaşlarından, ülke kaynaklarını heba edenlerden hesap soranların seçimi olacaktır. CHP'ye verdiğiniz her oyun anlamı, yolsuzluk ve yoksullukla mücadele etmektir. O değerli oylarınıza sahip çıkın, çaldırtmayın, bunlar din görevlisi, imama çaldırtıyorlarsa herkese çaldırtırlar. Kimsenin helal ve temiz oylarını çaldırtmayacağız ve olursa da hesabını soracağız. Artık AKP bazı gerçekleri görüyor. Buna engel olmak için her türlü hileye, hurdaya başvuracaklar ama karşılarında CHP olacak ve buna imkan vermeyeceğiz."

Gök, istihdam ve iş imkanlarıyla Türkiye'yi yaşanabilir bir ülke haline getireceklerini belirterek, "Türkiye'yi saman ithal eden ülke halinden çıkarıp tarıma endeksli lider ülke konumuna getireceğiz. İktidarımızda atanamayan öğretmen değil, öğrencisiyle buluşan öğretmenlerimiz olacak. Emeklimiz ikramiye alan ve gülen yüzlü emekliler olacak. Herkes bilsin ki biz iktidardayken dinimizi siyasete alet etmeyeceğiz. Her dine, her etnik kökene mensup yurttaşımızın rahatça yaşayacağı bir ülke sunacağız" diye konuştu.

Güncelleme (26 Mayıs 2015, 15:30):

ARTVİN (AA) - CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, toplanan vergilerin ve kamu kaynaklarının iktidara aktarıldığını savunarak, "Birileri zenginleşiyor ama 17 milyon insan da yoksulluk sınırının altında kalıyor. Bu yoksulluk, bu talan dönemine hep beraber 'dur' diyeceğiz" dedi.

Seçim çalışmaları kapsamında Artvin'e gelen Gök, partisinin il başkanlığını ziyaret etti.

Gök, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'de insanları derinden etkileyecek çok büyük yolsuzluklar yapıldığını öne sürdü. Gök, "AKP iktidarında her doğan çocuk, ertesi güne daha borçlu çıktı. Bu ülkede dünyada görülmemiş şekilde, bu devletin kaynakları bir parti marifetiyle soyuldu. Türkiye'nin hazinesi, kaynakları, olanakları bir parti tarafından soyulmuştur. Dünyada ilk defa bir parti, devleti talan eden bir anlayışa bürünmüştür" ifadesini kullandı.

"Türkiye bizzat Cumhurbaşkanlığı makamında oturan zatın ve iktidar partisinin eliyle talan edilmektedir" diyen Gök, "Biz buna karşı çıkıyoruz. 7 Haziran'da 'dur' diyeceğiz ve hesap soracağız. Böyle bir tabloda 17-25 Aralık yolsuzluk operasyonlarını örtmeye çalışıyorlar. Kendi milletvekillerini aklamaya çalıştıkları Meclisteki oylamada aslında hepsi suç işlediklerini biliyorlar. Suçüstü yakalandılar" görüşüne yer verdi.

Gök, Türkiye'de yüzde 1'lik kısmın ülke kaynaklarının yüzde 54'üne sahip olduğunu ileri sürdü.

Türkiye kaynaklarının, 77 milyon insanın vergisinden oluştuğuna işaret eden Gök, şöyle devam etti:

"Bu vergileri ve diğer kamu kaynaklarını iktidar partisi cebine atıyor ve halkımız yoksullaşıyor. AKP iktidara geldiği zaman yüzde 1'lik kısım sermaye kaynaklarının yüzde 39'unu kontrol ediyordu. Yani yüz liranın 39 lirasını bir kişi kontrol ediyor, kalan parayı da diğer kişiler paylaşıyordu. 13 yıllık AKP iktidarı sonrasında bir kişi 54 lirayı kontrol ediyor. Yani AKP'nin yüzde 1'lik zengini Türkiye kaynaklarının yüzde 54'ünü kullanır hale gelmiştir. Bir kişi 54 lirayı kullanıyor, 99 kişi de 46 lirayı kullanıyor. Böyle bir adaletsiz gelir dağılımı dünyanın neresinde var? Cumhuriyet Halk Partisi halka verirken 'kaynak nerede' diye soranlar, bir zırhlı araca verilen parayı çerez parası olarak görüyor."

Türkiye'de 17 milyon insanın yatağa aç girdiğini savunan Gök, "Bu insanlar evime ekmeği nasıl getireceğim, çocuğumu okula nasıl göndereceğimin telaşı içinde. Birileri zenginleşiyor ama 17 milyon insan da yoksulluk sınırının altında kalıyor. Bu yoksulluk, bu talan dönemine hep beraber 'dur' diyeceğiz" dedi.

- "Cumhurbaşkanlığı Türkiye'nin birliğinin sembolü olmalıdır"

Gök, cumhurbaşkanlığının Türkiye'nin birliğinin sembolü olması gerektiğini belirterek, şöyle devam etti:

"Elbette o da korkuyor. 7 Haziran seçimlerini görüyor. Ortada zaten bir başbakan yok. Bir boş bakan var.  Bir boş bakanın olduğu ortamda cumhurbaşkanın meydanlara çıkması boşuna değil. 'Davutoğlu beceremedi, bari ben nasıl paçayı kurtarırımın' telaşı içinde. O mutlaka hesabını verecek. Cumhurbaşkanı meydan meydan dolaşıyor. Bir elinde dinimizi simgeleyen güzel kitabımızı sallayarak kutsal din duygularımızı rencide ederek insanlarımızı ayrıştırmaya çalışıyor. Türkiye'de sadece cumhurbaşkanı değil, hepimiz Müslümanız. İnançlı insanlarız, biz kimsenin ibadetine karışmayız ama dini de siyasete alet ettirmeyiz."

Türkiye'de dindeki aydınlanmanın önünün Cumhuriyet Halk Partisi öncülüğünde açıldığını savunan Gök, "Atatürk döneminde Kur'an-ı Kerim Türkçeye çevrilmiş ve herkesin öğrenmesi sağlanmıştır. İmam hatipler Cumhuriyet Halk Partisi'nin eseridir. CHP aydın din adamları yetiştirmek üzere imam hatipleri açarak ülkeye aydınlanmacı anlayışı getirmek istemiştir. Bu anlayışla mücadele edip refahı tabana yayacağız" ifadesini kullandı.

Gök, herkesin gelir dağılımından adil bir pay alacağı sistemi getirmeye çalıştıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Bu yüzden 17 milyon yoksulumuzu önemsiyor. Bu insanların yatağa aç girmemesi için her yoksul aileye ayda 720 lira vereceğiz. Bu aile sigortası dediğimiz kavram. Bunu yapacağız ama sürekli olmayacak. Aileden bir kişiyi işe yerleştirdiğimiz zaman o ailenin aile sigortası kapsamı sona erecek. Bir yandan yoksul aileyi ayakta tutacağız bir yandan da çocuklarını işe yerleştirmek suretiyle istihdam olanakları sağlayacağız. Yoksulluğu yeneceğiz, yok edeceğiz."

adminadmin