Siyaset
Giriş Tarihi : 30-04-2015 15:30   Güncelleme : 30-04-2015 15:30

CHP Grup Başkanvekili Hamzaçebi:

TRABZON (AA) - CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, genel seçimlere ilişkin, "Her seçim sonrasında balkona çıkan bir kadro vardı, balkonda konuşma yapan birileri vardı

CHP Grup Başkanvekili Hamzaçebi:

TRABZON (AA) - CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, genel seçimlere ilişkin, "Her seçim sonrasında balkona çıkan bir kadro vardı, balkonda konuşma yapan birileri vardı. Ama milletimize, örgütümüze güvenerek diyorum ki 7 Haziran akşamı bu kadro çıkacak balkon bulamayacaktır. 7 Haziran akşamı balkonda Kılıçdaroğlu olacaktır" dedi.

Hamzaçebi, kent merkezindeki 19 Mayıs Spor Salonu'nda düzenlenen CHP Trabzon milletvekili aday tanıtım toplantısında, CHP'nin 7 Haziran'daki genel seçimlere bugüne kadarkinden daha iddialı şekilde hazırlandığını ifade etti.

İktidara yönelik eleştirilerde bulunan Hamzaçebi, "13 yıldır süren AK Parti hükumetinin uygulamalarından yorgun düşmüş vatandaşlarımızın değişim isteğini alıyorum. Türkiye'nin her yerinden vatandaşlarımız 13 yıldır devam eden tek adam saltanatının sona ermesini, artık demokratik, özgürlükçü, hakça bir düzenin kurulmasını istiyor" diye konuştu.

Hamzaçebi, seçimlere 5, 6 projeyi öne çıkararak girdiklerini belirterek, "Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, 7 Haziran akşamının başbakanı. Önce 'emekliye iki maaş' dedi. 'Nereden vereceksiniz?' demeye başladılar. Bir siyasi parti, iktidar adayı parti bir proje açıklıyor ve ona karşı iktidar partisi nereden vereceksiniz diye sormaya başlamışsa CHP doğru yolda demektir. Bizi tartışıyorlar. Her yerde bizi konuşuyorlar. Bizim projelerimize olmaz diyerek bizim reklamımızı yapıyorlar" değerlendirmesinde bulundu.

Çok iyi projeler ortaya koyduklarını dile getiren Hamzaçebi, şunları kaydetti:

"İlk etapta 800 bin işsiz vatandaşımıza iş başı eğitim yapacak şekilde bir mesleki beceri kazandıracak şekilde eğitim vereceğiz ve ardından hemen iş bulacaklar. İş garantili eğitim diyoruz buna. İşsizlik fonundan karşılayacağımız bir kaynakla eğitim vereceğiz. Eğitimin bitiminde bu 800 bin kardeşimiz hemen iş başı yapacak. Faiz üstüne faiz binen, icraya düşen vatandaşlarımızın faiz borcunun yüzde 80'ini sileceğiz. Her seçim sonrasında balkona çıkan bir kadro vardı, balkonda konuşma yapan birileri vardı. Ama milletimize, örgütümüze güvenerek diyorum ki 7 Haziran akşamı bu kadro çıkacak balkon bulamayacaktır. 7 Haziran akşamı balkonda Kılıçdaroğlu olacaktır."

CHP Trabzon milletvekili adaylarının tanıtıldığı toplantıya, partinin Trabzon milletvekili adaylarının yanı sıra çok sayıda partili de katıldı.

adminadmin