Güncel
Giriş Tarihi : 22-05-2015 21:30   Güncelleme : 22-05-2015 21:30

CHP Grup Başkanvekili Hamzaçebi:

ZONGULDAK (AA) - CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, partisinin açıkladığı "Anadolu'da Mega Kent Projesi"ne ilişkin, "Bu proje İstanbul'a göçü önleyecek olan çok ciddi bir şehirleşme projesidir"  dedi

CHP Grup Başkanvekili Hamzaçebi:

ZONGULDAK (AA) - CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, partisinin açıkladığı "Anadolu'da Mega Kent Projesi"ne ilişkin, "Bu proje İstanbul'a göçü önleyecek olan çok ciddi bir şehirleşme projesidir"  dedi.

Alaplı ilçesinde esnafı ziyaret eden Hamzaçebi, gazetecilere yaptığı açıklamada, partisinin açıkladığı "Merkez Türkiye" projesinin, Türkiye'ye ekonomide çağ atlatacak bir proje olduğunu belirtti.

Hamzaçebi, projenin 200 milyar dolarlık bir yatırım öngördüğünü, bunun 40 milyar dolarının kamu ve 160 milyar dolarının özel sektör tarafından karşılanacağını vurgulayarak, iktidar olduklarında 2017'de temeli atılacak olan projenin, 2019 yılından itibaren faaliyete geçmesini ve katma değer üretmeye başlamasını planladıklarını bildirdi. 

Hamzaçebi, Türkiye'nin katma değerine 2035 yılında 147 milyar dolarlık bir katkı sağlayacak olan proje sayesinde, ülkenin milli gelirinin 30 bin dolara yükseleceğini savundu.

Projenin, aynı zamanda göçü engelleyeceğini aktaran Hamzaçebi, "Bugün İstanbul'un nüfusu 15 milyona gelmiştir. 21 sene önce Sayın Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemde İstanbul'un nüfusu 8,5 milyondu. 21 yılda 2 katına katlanan bir İstanbul var. Bu proje İstanbul'a göçü önleyecek olan çok ciddi bir şehirleşme projesidir" değerlendirmesinde bulundu.

Başbakan Davutoğlu'nun, projeye yönelik eleştirilerine değinen Hamzaçebi, şunları söyledi:

"CHP'ye yönelik eleştirisi projemizin ne kadar doğru olduğunu gösteriyor. Doğru bir proje açıklandı ve Sayın Davutoğlu bunu kabullenemediği için 'bu bizim projemiz' diyor. Sizin projeniz ise bunu kalkınma planına neden koymadınız. Yıllık programlarına ve hükumet programlarına neden koymadınız. Seçime giderken seçim bildirgesine neden koymadınız. Seçim projesine koyamazdı çünkü böyle bir ufku yoktur, düşüncesi yoktur. Kendisinin Başbakanlığını reddeden bir seçim bildirgesi açıkladı. Sayın Davutoğlu, 'Ben başkanlık sistemine geçeceğim bana oy verirseniz, ben Başbakanlığı bırakacağım Tayyip Erdoğan Başkan olacak' diye bir propaganda yapan Başbakan, Türkiye tarihinde hiçbir zaman görülmemiştir."

Hamzaçebi, HDP binalarına yapılan bombalı saldırıların failinin açıklandığını anımsatarak, sözlerini şöyle tamamladı:

"HDP binalarına yapılan bombalı saldırıların failinin açıklanması tabi ki çok önemli arkasında kimler vardır, faili kimler yönlendirmiştir, aynı anda hem Adana'da hem de Mersin'de bu saldırlar nasıl gerçekleştirilmiştir. Bunun da en kısa sürede açıklanmış olması gerekir. Faili yakalamak yetmez, sürece ilişkin soruşturmaya ilişkin bilgileri de kamuoyuyla paylaşmak lazım. Bunu bir örgüte mal edip örgütün arkasında kimler olduğunu ayrıca açıklamak gerekir. Örgüte mal etmek yeterli değil, örgütse bu örgütü kim harekete geçirmiştir. Kim bu saldırıları düzenlemiştir. Hangi el bunu organize etmiştir. Bunun da en kısa sürede açıklanması gerekir."

adminadmin