Güncel
Giriş Tarihi : 22-05-2015 23:30   Güncelleme : 22-05-2015 23:30

CHP Grup Başkanvekili Hamzaçebi:

ZONGULDAK (AA) -  CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, "İki milyon Suriyeliye 5

CHP Grup Başkanvekili Hamzaçebi:

ZONGULDAK (AA) -  CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, "İki milyon Suriyeliye 5.5 milyar dolar veren Türkiye herhalde emeklisine de yılda iki maaş ikramiye verme imkanına sahiptir" dedi.

Partisince, Kilimli Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde konuşan Hamzaçebi, 7 Haziran'ın değişim isteyen vatandaşların isteklerinin gerçekleşeceği bir seçim olacağını kaydetti.

Türkiye'nin her yerinde parti olarak yapacaklarını anlattıklarını belirten Hamzaçebi, şöyle devam etti:

"Bize, 'siz bunu nasıl yapacaksınız, kaynak nerede?' diyorlar. Türkiye'de iki milyon Suriyeli var. İki milyon Suriyeliye Türkiye Cumhuriyeti 5.5 milyar dolar para harcadı bugüne kadar. Belki bir 5.5 milyar dolar daha harcayacak. Bizler büyük bir devletiz ve milletiz. Hiç kuşku yok. Büyük ülkeler emeklisine iki maaş vermekten kaçınmazlar. İki milyon Suriyeliye 5.5 milyar dolar veren Türkiye herhalde emeklisine de yılda iki maaş ikramiye verme imkanına sahiptir. Biz bunu vereceğiz. Bu bir seçim sözü olduğu kadar emeklilere bir insanlık borcudur." 

-"Taşeron işçileri kadroya alacağız"-

Türkiye'de bir milyon 200 bin taşeron işçinin bulunduğunu anlatan Akif Hamzaçebi, taşeron işçilerin herhangi bir iş yerinde çalışan işçiden daha zor şartlarda çalıştıklarını öne sürerek, "Bu işçi kardeşlerimizi kadroya alacağız. Diyorlar ki, 'nasıl alacaksınız?' Bunun bütçeye bir maliyeti yok. Bir kamu kurumunun işçi ihtiyacı için bir kamu kurumu taşeron kanalıyla işçi istihdam ediyor ise bu işçinin ücreti kamu kurumundan ödeniyor demektir. Biz aradaki taşeronu çıkarıyoruz. Onları kadroya alıyoruz. Bunun devlete bir maliyeti yok" diye konuştu.

Hükümetin, 'biz de karayolundaki işçileri kadroya alıyoruz' sözünü verdiğini anımsatan Hamzaçebi, şunları söyledi:

"Kimse buna aldanmasın. Karayolundaki işçiler mahkemeye gitmişti. Mahkemeyi kazandılar. 4 yıldır mahkeme kararını uygulamıyorlardı. Ne zamanki CHP taşeron işçileri kadroya alma sözü verdi, alelacele o mahkeme kararını gereğini yerine getirmek zorunda kaldılar. Bunu da 'karayolu işçilerini kadroya alıyoruz' diye anlatıyorlar. Alacaksan çık mertçe söyle." 

Zonguldak'ın vergi ödemede 19. sırada yer aldığına vurgu yapan Hamzaçebi, kamu yatırımlarından pay almaya gelince 57. sıraya geldiğini, iller itibariyle yapılan teşvik uygulamasında o teşvikin dışında kaldığını ifade ederek, "Zonguldak'a hak ettiği teşviki biz vereceğiz. Hangi yıldız kentleri yaratacağımız bellidir. O kentlerden birisi de Zonguldak olacaktır" dedi.

Türkiye'de 6 milyon işsizin iş beklediğini, işsizlik fonunda 81 milyar lira paranın bulunduğunu ve Türkiye'nin tarihinin en ağır işsizlik krizini yaşadığını öne sürdü. 

Konuşmasını tamamlayan CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, daha sonra partisinin Tepebaşı Mahallesi'nde düzenlediği açık hava toplantısına katıldı.

adminadmin