Siyaset
Giriş Tarihi : 21-05-2018 08:50   Güncelleme : 21-05-2018 08:50

CHP Milletvekillerinden İnce’ye ve Kılıçdaroğlu’na Parlamenter sistem dayatması

​Başkanlık sistemine karşı referandum kampanyası yürüten CHP’ye seçim beyannamesine Başkanlık Sistemini kaldıracağına dair taahhütname konması isteniyor.

CHP Milletvekillerinden İnce’ye ve Kılıçdaroğlu’na Parlamenter sistem dayatması

Bir grup CHP milletvekilleri CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na Başkanlık sistemini kaldıracaklarına dair seçim beyannamesine bir madde konmasını isterlerken bununla da yetinmeyerek noterden taahhütname istiyorlar.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun Başkanlık Sistemine sıcak bakan seçmenin oyunu kaybetmemek için CHP’li milletvekillerine sıcak bakmadığı öğrenilirlerken, Kılıçdaroğlu’nun çelişkili tutumu opotunistlik olarak değerlendiriliyor.

Buna göre CHP’nin genel siyasi tavrının başkanlık sistemine hayır olarak öngörülürken Genel Başkanının tavır için “İstemem yan cebime koy gibi ikircikli bir durum” durum olarak partide bölünmelere yol açıyor.

Kılıçdaroğlu’nun ikircikli tavrına karşı CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’ye durumu ileten CHCP’li milletvekilleri, İnce’den, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 2015 seçimlerinde emeklilere noter onaylı 4 maddelik taahhütte bulunması gibi bir noter taahhütnamesi istediler.

CHP’li milletvekilleri, “CHP cumhurbaşkanı adayı samimiyse noter onaylı parlamenter sisteme geçiş için taahhütname versin. Eğer veremiyorsa neden başkanlık sistemine karşı çıktık o zaman” diye soruyorlar.

adminadmin