Samsun Haber
Giriş Tarihi : 16-08-2018 11:31   Güncelleme : 16-08-2018 11:31

CHP Samsun eski İl Başkanı Tufan Akcagöz Partisinden ihraç mı ediliyor!

CHP Samsun eski İl Başkanı Tufan Akcagöz Partisinden ihraç mı ediliyor!

CHP Samsun eski İl Başkanı Tufan Akcagöz hakkında geçen ay il binasında kurultay çağrısı yaptığı için kesin ihraç istemiyle disiplin işlemi başlatıldı.

Konuyla alakalı olarak bir açıklama yapan Tufan Akcagöz, partisinden koparılmaya çalışıldığını belirterek şunları belirtti;

“Değişim istemeye ve işlerin yolunda gitmediğini haykırmaya devam edeceğim. Yerel seçimleri beklemenin, yarayı derinleştireceğini ve siyasi arenada bize bir fayda sağlamayacağını söylemeye devam edeceğim. Sadece kurultay delegesi sıfatımla değil, üye sıfatımla da doğruları konuşmaya devam edeceğim. Sosyal demokrat bir partide, herkesin düşüncelerini özgürce ifade edebilme hakkını savunacağım. Daha çok mücadele edeceğim.

YEREL SEÇİMLERE BIRAKILACAK KURULTAY HEZİMET OLUR

Sayın Kılıçdaroğlu’na, açık mektup yazdım ve çağrıda bulundum. Benim görüşüm budur. Yerel seçimler sonrasına bırakılacak bir kurultayın, hezimete davetiye olduğunu savunuyorum.

Mehmet Kundak, il başkanı sıfatıyla ve yönetim kuruluna sormadan ve danışmadan böyle bir karar verme yetkisine sahip değildir. Kaldı ki benimle birlikte, il yöneticilerimiz Mustafa Güngör, Selçuk Alkan, Nuri Cömert, Nimet Baş, Hatice Özer ve Alican Akdağ hakkında da disiplin işlemi başlatılmasını talep ediyor.

4 Temmuz tarihindeki toplantıya sadece bu yönetim kurulu üyesi arkadaşlarım katılmış değildir. Toplantıya, diğer yönetim kurulu üyelerimiz Turgay Karahan, Mehmet İnan, Necmi İnce ve Ümran Kınık da katıldı. O toplantıya, birçok partilimiz de katıldı. Ancak her nedense cımbızla seçer gibi isim seçilerek bu işlem yapılmıştır.

Mustafa Kemal’in işaret ettiği, ‘fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür’ çizgiden bir an için ayrılmadım, ayrılmayı da düşünmüyorum. Doğru bildiklerimi her zaman ve her platformda ifade etmeye devam edeceğim.

Daha önce ilçe Başkanı olarak, en son da ikinci dönem il Başkanı seçilmek suretiyle faşizmle ve AKP’nin yanlış uygulamaları ve basiretsiz yöneticileri ile mücadele ettim.

Mükafatı demek ki buymuş. Ancak, hiç bir engel tanımıyorum ve aleyhimize yürütülen disiplin sürecini Samsun ve ülke kamuoyunun dikkatine sunuyor, alınan bu kararı partililerimizin tertemiz vicdanına bırakıyorum.

 

adminadmin