Samsun Haber
Giriş Tarihi : 20-01-2018 14:03   Güncelleme : 20-01-2018 14:03

CHP Samsun İl Başkanı Akcagöz: OHAL Komisyonu Çok Hantal Çalışıyor

Cumhuriyet Halk Partisi CHP Samsun İl Başkanı Av.Tufan Akcagöz, OHAL kapsamında Kanun Hükmünde Kararnamelerle ihraçlar hakkındaki itirazları değerlendiren OHAL komisyonlarının hantal bir çalışma temposu içinde olduğunu ve iş üretemediğini iddia etti.

CHP Samsun İl Başkanı Akcagöz: OHAL Komisyonu Çok Hantal Çalışıyor

OHAL Komisyonu’nun bugüne kadar kendisine yapılan başvurulardan 40’ı için mesleğe iade kararı verdiğini belirten Akcagöz, “Komisyon, hantal bir tempo içinde çalışıyor. Şimdiye kadar bu komisyona 104 bin 657 başvuru yapılmış ve 22 Aralık 2017 tarihinden itibaren inceleme yapılıyor. Ancak gördüğümüz kadarıyla, bir yetersizlik var. Bunun derhal giderilmesi gerekir. Bu komisyon, adaletin mumla arandığı ülkemizde, adaletin bir nebze de olsun var olacağına dair ümitleri arttırmışken, bu şekilde bir çalışma temposu sergilemekle, insanları karamsarlığa itmiştir. OHAL Komisyonu, bir Mahkeme titizliğinde ve seri hareket etmek zorundadır. Kanun Hükmünde Kararnameler ile bir gece yarısı, ne idüğü belirsiz iddialarla görevlerinden ihraç edilenlerin, adalet beklentisi görmezden gelinemez. KHK’lar, mağduriyet yaratmıştır. Bu mağduriyetler, derhal giderilmeli, suçu günahı olmayan yurttaşlar, görevlerine iade edilmelidir. Hakkaniyet bunu gerektirir. “ dedi.

OHAL komisyonunun, hükümetin hukuk ayıplarını ortadan kaldırmak için kurulduğunu hatırlatan CHP Samsun İl Başkanı, “15 temmuz darbe teşebbüsü sürecinden sonra, adeta flu bir dönemden geçiyoruz. Normal şartlar altında, idarenin her türlü eylem ve işlemi hukuk denetimi altındadır. Ancak, olağanüstü dönem gerekçesiyle ve aslı astarı olmayan sebeplerle ihraçlar, meşru gösterilmeye çalışılıyor. KHK’lar, FETÖ üyelerini değil, sanki FETÖ temizliği adı altında muhalifleri alt etmeyi ve sindirmeyi hedefliyor. Bunun böyle olmadığını ispat etmek için yargı denetimine işlerlik kazandırmak lazım ama şimdilik bu çok uzak görünüyor. Başvurular ne aşamada, bunun bilgisini de almak mümkün değil. Hükümet, OHAL bahanesiyle, normal dönemde yapamadıklarını yapıyor. Olağan hukuk düzeni içinde kalarak yapılamayacak bir çok şey, KHK’larla yapılıyor. OHAL rejimi içinde 16 Nisan referandumunu yaptık. Bu dönemin ne zaman ortadan kalkacağı belli değil. Önümüzde yeni bir seçim dönemi var. 2019’u da OHAL ile karşılayacaksak, şimdiden söyleyebiliriz ki, seçimler risk altındadır. OHAL, bir an önce kalkmalıdır”dedi.

 

adminadmin