Samsun Haber
Giriş Tarihi : 11-01-2018 11:35   Güncelleme : 11-01-2018 11:37

CHP Samsun İl Başkanı Akcagöz’den büyük iddia

Cumhuriyet Halk Partisi Samsun İl Başkanı Av.Tufan Akcagöz, AK Partili belediyelerin dosyalarının görmezden gelindiğini iddia etti.

CHP Samsun İl Başkanı Akcagöz’den büyük iddia

İçişleri Bakanlığı’nın, tarafsızlıktan uzak görev yaptığının artık alenen ortaya çıktığına vurgu yapan Akcagöz, “ Ceza almış, ceza kesinleşmiş, ancak herhangi bir işlem yapılmamış. Suçlu, bizdendir diyerek kayırılmış. CHP’li Belediye başkanları, ortada bir şey yokken görevden alınıyor ama AKP’li Belediye başkanları hala görevde. AKP’li Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Eceabat Belediye Başkanı Adem Ejder ve Karapınar Belediye Başkanı Mustafa Tiftik hakkındaki iddiaları görmezden gelerek memleket idare edilemez. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun dosyasının, mümkün olduğu kadar geriye atıldığı doğru ise artık tuz kokmuş demektir. Nevşehir Karapınar Belediye Başkanı Mustafa Tiftik, görevi kötüye kullanmadan ceza almış ama hala görevinin başında. Eceabat Belediye Başkanı da aynı durumda. Ortalık toz duman ama hala elini kaldırıp bu belediyelerle ilgili bir işlem yapan yok. Süleyman Soylu tüm bunları görmezden geliyor..” dedi.

Samsun’daki belediyelerin de ciddi anlamda mercek altına alınması gerektiğini söyleyen Tufan Akcagöz, “Milletin parasını çar çıt eden, kamu kaynaklarını pervasızca savuran, bunu yaparken de kanunu hiçe sayan Belediyelerin varlığı bile teftişi beraberinde getirmeleridir. Samsun Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere, AKP’li belediyelerin hesaplarının, işlemlerinin tümden incelenmesi gerekir. Meclis üyelerimizle bu dönem daha disiplinli çalışacak ve belediyelerin herhangi bir kanunsuz adımlarında karşılarında olacağız. Belediye Başkanları aleyhine yürütülen bir takım soruşturmaların olduğunu biliyoruz. Haklarında bir takım cezaların verildiğini de gazetelerden okuyoruz. Hani, hangi Belediye Başkanı hakkında görevden el çektirildi? Demek ki Samsun’da da durum pek farklı değil. AKP’li belediyeler, ortada bir suç olsa bile himaye ediliyorsa, kimsenin hukuk devletine inancı ve saygısı kalmaz. Gerçi çoğunun umurunda değil belki ama Hukuk devleti ve evrensel hukuk kuralları, bir gün herkese lazım olur. O halde, işi gücü gösteriş olan Samsun’daki Belediye başkanlarına da bir teftiş uğrasa diyorum. Uğrasa da, ak kara ortaya çıksa” dedi.

adminadmin