Samsun Haber
Giriş Tarihi : 20-12-2017 11:39   Güncelleme : 20-12-2017 11:39

CHP Samsun İl Başkanından AK Parti Samsun İl Başkanına teklif!

Cumhuriyet Halk Partisi Samsun İl Başkanı Av. Tufan Akcagöz, AK Parti İl Başkanı Muharrem Göksel’in, açıklamasına cevap verdi.

CHP Samsun İl Başkanından AK Parti Samsun İl Başkanına teklif!

BUNLARIN ÇOĞU GEÇİCİ İSTİHDAM

Samsun’da 13.500 kişinin istihdam edildiğinin söylendiğini, ancak bunların reel rakamlar olmadığını dile getiren Akcagöz, “Sayın İl Başkanı Samsun’da 13.500 kişinin TOBB bünyesinde istihdam edildiğini ifade ediyor. İŞ-KUR destekli işçiler üzerinden istihdam rakamları açıklamak ne kolay. Biliniyor ki bu açıklanan rakamın büyük bölümü, İŞ-KUR’un prim desteğiyle işe alınan insanları kapsıyor ve bunların 9 aylığına istihdam edildiğini biliyoruz. Yani bunlar gerçek rakamlar değil. Bunların çoğu geçici istihdam. Hangi fabrikayı açtınız, kaç kişi işi yokken iş sahibi oldu diye soruyoruz, okçuluk federasyonu Samsun’da müsabaka yapıyor diye cevap veriyorlar. Sayın Başkan’a bu rakamları kim veriyorsa, onu yanıltıyor. Keşke Samsun büyüse, keşke Türkiye ekonomisi büyüse. Merkez bankasının yıl sonu faiz tahmini dahi yapamadığı bir süreçte ekonominin yüzde 11 büyüdüğüne inanmak, nasıl bir iyimserliktir anlamak mümkün değil. Ekonomide dünya birinciliğimize gelince, Tayyip Erdoğan’ın bu açıklamasına inanmak için sanırım AKP’de siyaset yapıyor olmak gerekir. “ dedi.

GEL SAMSUN’U BERABER GEZELİM

Samsun’un bir olimpiyat kenti olmasından kendilerinin de olacaklarını ifade eden Tufan Akcagöz, “Samsun için kim taş üstüne taş koyuyorsa, ona minnettar oluruz. Samsun için kötü bir şeyi isteyecek, dileyecek halimiz yok. Burası bizim de kentimiz. Biz, Samsun’a aitiz. Ancak yanlış bir şey gördüğümüzde eleştirmek zorundayız. Bu da Samsun’un daha iyi olması içindir. Samsun’da golf sahası açılmasın, okçuluk turnuvası yapılmasın diyecek halimiz yok. Bunlar güzel şeyler. Yaz olimpiyatları da Samsun’un renklenmesini sağladı. Anlamak istemedikleri şudur. Bunlar yapılsın ama Samsun farklı alanlarda da öne çıkan, ekonomik anlamda da fark yaratan bir kent olabilsin. Sosyal Güvenlik Kurumu en net rakamları ortaya koyacaktır. Reel rakamları öğrenmek ancak böyle mümkün olabilir. Samsun’da işsiz olduğu için intihar eden gençler var. Hem ekonomi büyüyor, hem de işsiz olduğu için intihar ediyor öyle mi? Bunun ikisi bir arada olabilir mi? Ekonominin büyümesinin, refah seviyesini de beraberinde getireceği açık ama ortada gözle görünür bir refah yok. Keşke olsa. Refah, iktidara yakın iş adamlarının ekonomilerinde var. Refah, hem siyaset hem ticaret yapan AKP’li Milletvekillerinin ekonomilerinde var. Samsun’u gezmediğimizi söyleyen AKP İl Başkanı’na bir teklifim var. Gelsin, vatandaşı beraber gezelim. Bakalım Samsun halkı ne söylüyor, ne anlatıyor.” diye konuştu.

adminadmin