Samsun Haber
Giriş Tarihi : 19-10-2018 10:31   Güncelleme : 19-10-2018 10:31

CHP Samsun Karıştı!

​CHP Samsun il binasında yaptığı kurultay çağrısı nedeniyle kesin ihraç istemiyle disiplin kurulana sevk edilen İl Başkanı Tufan Akcagöz’ün yerine Dr. Mehmet Kundak getirilmişti.

CHP Samsun Karıştı!

Ancak Kundak, görevi yürütemeyeceğini belirterek il başkanlığından istifa etmişti. CHP Genel Merkezi yaptığı yeni atamayla Kundak’ı yeniden göreve getirdi. İl Yönetim Kurulu üyeleri atamalar ve istifalar hakkında yazılı açıklama yaparak olaya tepki gösterdi.

CHP Samsun eski İl Yöneticisi Nuri Cömert yaptığı yazılı açıklamada, “Değişim isteyen ve kurultay talep eden il yönetim kurulu üyeleri olarak maruz kaldığımız bu durum, hiç bir izanla ve vicdanla izah edilemez” diyerek atamaya tepki gösterdi.

“GERÇEKLER BİZDEN SAKLANMIŞTIR”

Tufan Akcagöz’ün tavsiyesinin de bu yönde olduğunun kaydedildiği açıklamada şu ifadelere yer verildi: “İzlenilen bu yol, sağlıklı bir metod değildir. Şayet çalışamayacak durumda olan bir yönetim varsa bu sorunun halli, sandığın kurulması ile mümkün olurdu ki, bu da kongredir. Samsun’da madem öyle, kongre toplayacak ve örgütün görüşünü soracak zamanımız da vardı. Bu fırsat kaçırılmıştır. Gerçekler bizden saklanmıştır.”

“DEĞİŞİM İSTEYEN ÜYELER DIŞLANDI”

Tüzüğün, atama ile ilgili maddesi işletilmek suretiyle, değişim isteyen yönetim kurulu üyelerinin dışlandığı iddia edilen açıklamada, “Partililer olarak, üzgünüz. 5 Temmuz’da disipline vererek yapamadıklarını, bu tasfiyeyi hayata geçirerek yapmışlardır. Bunun yanında bizim, genel seçimlerden sonra toplu olarak istifa edip, örgütün önünü açma talebimiz de görmezden gelinmiştir” denildi.

İsmail Akduman / Sözcü

adminadmin