Samsun Haber
Giriş Tarihi : 08-01-2018 14:17   Güncelleme : 08-01-2018 14:17

CHP Samsun Kongresinde Genel Merkezin Alevi hegemonyası kırıldı!

​CHP Samsun İl Kongresinin ardından Avukat Tufan Akçagöz’ün yeniden İl başkanlığı koltuğuna oturması, parti içinde de Sünnilerin zaferi olarak yorumlanıyor.

CHP Samsun Kongresinde Genel Merkezin Alevi hegemonyası kırıldı!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Genel Merkezde oluşturmaya çalıştığı Alevi ağırlıklı mezhepçi yönetim tarzı Samsun’da karşılık bulmadı.

Kılıçdaroğlu’nun CHP’yi etnik ve dinsel kimlikli bir parti haline getirmeye çalışmasının tabanda karşılığının olmadığı Samsun CHP İl Kongresinde ortaya çıktı.

Delegelerin sağduyulu tavrı, CHP Samsun İl Başkan Adayı Suat Binici’nin, Pir Sultan Abdal Derneği Samsun Şube Başkanı Cem Sultan Ermiş’in de yer aldığı listesine prim vermedi.

Binici, il başkanlığını Alevilerin desteğiyle çantada keklik olarak görüyordu.

Fakat sağduyulu Alevi vatandaşlar içinde Alevilerinde yer aldığı listeye pirim vermeyerek, CHP’de mezhepçiliğe yer yok mesajını vermiş oldu.

Böylece CHP’de, Genel Başkan Kılıçdaroğlu’ndan kaynaklanan mezhepçi yönetim tarzının Anadolu’da tutmayacağı gösterilmiş oldu.

Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın en yakınındaki isimlerin başında gelen, CHP'de MYK üyeliği de yapmış olan ve 1 Kasım seçiminde AK Parti’den milletvekili aday adayı olan Savcı Sayan, CHP'yi Parti Meclisi'ndeki üyelerin işaret ederek "52 kişilik parti meclisinden 42 tanesi Alevi, 1 tanesi Hıristiyan, 2 tanesi Kürt. 5-6 tane de kendisini Alevi gibi gören kardeşlerimiz var” diyerek eleştiriyordu.

adminadmin