Samsun Haber
Giriş Tarihi : 14-06-2017 13:27   Güncelleme : 14-06-2017 13:27

CHP Samsun Milletvekili Hayati Tekin Çarşamba Şeker Fabrikalarını Sordu…

CHP Samsun Milletvekili Hayati Tekin, TBMM Genel Kurulunda söz alarak Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’ye Çarşamba Şeker Fabrikası’nın neden çalıştırılmadığını sordu.

CHP Samsun Milletvekili Hayati Tekin Çarşamba Şeker Fabrikalarını Sordu…

Tekin, Şeker Fabrikasının içinde bulunduğu durumu sizlere izah etmek istiyorum. Sayın Bakanım, Samsun Çarşamba Şeker Fabrikası makinelerin bakımsızlığı nedeniyle yani altı yıldır beklemesi sebebiyle çalıştırılmamaktadır. Aynı gerekçeyle bekleyen diğer şeker fabrikalarından Susurluk, Alpullu, Ağrı ve Kars şeker fabrikaları aynı akıbetteyken bu yıl çalıştırılmaya başlanmıştır. Bunların çalıştırılması için çok uzaklardan şeker pancarı taşınacağını biliyoruz, bu karar alınmıştır.

Bu fabrikalara sevinirken şahsım ve Samsunlular olarak Çarşamba Şeker Fabrikasının çalıştırılmamasına üzüldüğümüzü belirtmek isterim çünkü Bafra ve Çarşamba ovaları şeker üretmek için Çarşamba Şeker Fabrikasının çalıştırılmasını beklemektedir.

Karadeniz'in verimli ovalarına sahip tek şehri olan Samsun, düşük fiyatlardan dolayı fındığı sökmekle yüz yüzedir; et ithalatından dolayı dağlarında hayvancılığı bırakmakla yüz yüzedir. Sulama projelerinin yavaşlığından, aynı zamanda para etmeyen çeltiğinden dolayı, kısacası AKP'nin ilgisizliğinden dolayı üretim sürekli geri gitmektedir. Üretici artık tarımı bırakmakla yüz yüzedir.

adminadmin