Siyaset
Giriş Tarihi : 11-03-2019 12:08   Güncelleme : 11-03-2019 12:08

CHP’de Baykal olsa HDP ile iş tutmazdı!

​CHP Kadın Kolları eski Genel Başkanı Pınar Atılgan, HDP ile ittifak kuran Kemal Kılıçdaroğlu’na tepki gösterdi. ”Baykal CHP’nin başında olsa, HDP ile asla iş tutmazdı” ifadelerini kullandı.

CHP’de Baykal olsa HDP ile iş tutmazdı!

CHP Kadın Kolları eski Genel Başkanı Pınar Atılgan, HDP ile ittifak kuran Kemal Kılıçdaroğlu’na tepki gösterdi.”Baykal CHP’nin başında olsa, HDP ile asla iş tutmazdı” diyen Atılgan, CHP eski genel başkanının, SHP’den ayrılma sebebinin HADEP’lilerin aday gösterilmesi olduğunu hatırlattı.

CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal’ın yakın mesai arkadaşı, CHP Kadın Kolları Genel Başkanlığı Parti Meclis üyeliğinde bulunan Deniz Pınar Atılgan, Kemal Kılıçdaroğlu yönetimine ilişkin çok önemli açıklamalar yaptı. Kılıçdaroğlu’nun Ankara’ya sağ kökenli olan Mansur Yavaş’ı aday göstermesine sert çıkışan Atılgan, “Mustafa Kemal Atatürk’ün kurmuş olduğu Cumhuriyet Halk Partisi’nde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı adayı olacak, kendi içinden yetişmiş, gerçekten Kuvay-ı Milliye ruhuna sahip çok değerli arkadaşlarımız var. Bunlardan birini nasıl aday göstermiyorsunuz, neden bizim içimizden bir aday çıkmıyor. CHP’nin kadrosu bu kadar mı kötü? Bu kadar mı donanımsız? Siz CHP’lileri nasıl adaylığa layık görmezsiniz?” dedi.

Herkes eşini aday göstersin

CHP’deki akrabalık ilişkileri de Atılgan’ın gündemindeydi. Listelerde Kılıçdaroğlu’na yakın isimler ve yönetimde akrabası bulunan yer almasının büyük bir skandal olduğuna vurgu yapan Pınar Atılgan, “Madem Battal’ı aday gösterdin, karısını neden göreve getiriyorsun? 60 kişilik Parti Meclisi’nde erkekler, eşlerini, kadınlarda, kocalarını aday göstersinler, belediyeleri de, milletvekilliğine de, örgütü de böyle yönetsinler” diye konuştu.

HADEP’liler listede diye istifa etti

HDP ile kurulan ittifak sert tepki gösteren Atılgan, “Deniz Baykal olsa ne yapardı?” sorusuna cevap verdi.  Baykal’ın PKK iltisaklı isimlerin daima karşısında durduğunun altını çizen Atılgan, “Baykal CHP’nin başında olsa, HDP ile asla iş tutmazdı. Neden SHP’den ayrıldığının da temel noktası buydu. O zaman genel sekreter olan Deniz Baykal, HADEP’li vekillerin listede olmasını istemedi. Deniz beyin ayrılma sebebi budur” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu Atatürkçü değil

Atılgan, CHP liderinin Atatürkçü çizgiye yönelik mesafesini de ele aldı. Kılıçdaroğlu’nun Atatürk ile alakasının bulunmadığı yorumun yapan Atılgan, “Ben Kemal Kılıçdaroğlu’nun Atatürkçü olduğuna asla inanmıyorum. Birgün  ben Tunceliyiyim dedi mi? Ben Dersimliyim dedi. Ben Atatürkçüyüm dediğini duydunuz mu? Ben duymadım” değerlendirmesinde bulundu. 

Altıok’tan biri kaldırılsın dediler

Pınar Atılgan, CHP’de Atatürk resminin kaldırılma krizinden daha büyük bir skandalı ilk kez Diriliş Postası’na anlattı. Atılgan, şunları söyledi: “Ben Parti Meclisi’nde bir milletvekilinin altıokun birinin atılması gerektiğini söylediğine birebir şahidim. Hepsi tutanaklara, kayıtlara geçti. Günün birinde açılacak o arşivler.  Devletçilik okunun kaldırılması gerektiğini söyledi o arkadaşımız. Ben o zaman o ismin boğazını sıkmak üzereydim, beni dışarı çık diye genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu kovdu. Kılıçdaroğlu sesini çıkaramadı. Aynı kişi seçimlerde Türk bayrağını kullanmayalım, kirlilik yapıyor dedi.  Adını da veriyorum Binnaz Toprak.”

Ekrem’i de harcadılar

Atılgan, CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, hakkın da da çok konuşulacak ifadeler kullandı. İmamoğlu’nun kurban olarak seçildiğini iddia eden Atılgan, “Ekrem’i de harcadılar. Belirli bir grup, kendi adamlarını getirmek için Ekrem’i sürdüler sahaya. Onu da bitirdiler. O da ne yapacağını bilmiyor.  3 aydır tek başına seçim çalışması yapıyor, kim var yanında?” Şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu’nun yerine Salıcı gelecek

Atılgan gündem olacak bir diğer çıkışı da CHP’de Kemal Kılıçdaroğlu sonrasında kimin genel başkan olacağı üzeriniydi. Gezi olaylarından bu yana genel başkanlığa hazırlanan bir isim olduğunu aktaran Atılgan, süreci şöyle anlattı: “Önümüzdeki dönem genel başkanımız Oğuz Kaan Salıcı olabilir. Ankara ve İstanbul İl Başkanlarını izleyip beyin fırtınası yapın. Gezi olayları sırasında ayağım kanıyordu, bir otobüs vardı, baktım bizim otobüs bindim.  Bir kadın en önde oturuyordu, elinde mikrofon in aşağı dedi bana. O kişi Canan Kaftancıoğlu’ydu. İl yönetimindeydi o zaman. Ben o gün bu tabloyu gördüm. Yukarı çıktım Kemal beye anlattım. Bakın sarılıyor etrafınız dedim ama bizi dinlemedi.  Bakın kadrolara. Kadıköy belediye başkan adayı olarak atadıkları Oğuz’un yönetiminden.” 

Sabri İşbilen / Diriliş Postası

adminadmin