Genel
Giriş Tarihi : 19-02-2019 15:26   Güncelleme : 19-02-2019 15:26

CHP’de Demokratik Sol Korkusu

CHP’de Demokratik Sol Korkusu

Aynı anda hem PKK ile hem de İran yanlısı Saadet ile ittifakının CHP tabanını arayışa ittiğini gören Kılıçdaroğlu, oyların gitme ihtimali olan DSP için “İttifakı kabul etmediler” yalanını uydurdu. Parti Sözcüsü Faik Öztrak ise DSP’ye geçenlere “Etik değil” diyerek yüklendi.

Bülent Ecevit’in partisi Demokratik Sol Parti’nin Şişli’de Mustafa Sarıgül, Avcılar’da Handan Toprak, Ankara Büyükşehir Belediyesi Adaylığı içinse Çankaya eski Belediye Başkanı Haydar Yılmaz gibi isimleri göstermesi CHP’yi paniğe sevk etti.

KEMAL BİLDİĞİNİZ GİBİ

PKK terör örgütünün siyasi uzantısı HDP ve Şii molla diktasının yönettiği İran sevdalısı Saadet ile ittifaktan rahatsız olduğunun ve yönünü DSP’ye çevirdiğini gören CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun'un ittifak için DSP'ye gittiğini ve teklifini ilettiğini ancak kabul edilmediğini iddia etti.

“YALAN SÖYLÜYOR”

Kılıçdaroğlu’na cevap gecikmedi. DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, CHP’den herhangi bir ittifak teklifi almadıklarının altını çizerek, CHP Genel Başkanı'nı yalanladı. Oğuz Kaan Salıcı ve Seyit Torun'un, 8 Ocak Salı günü genel merkezde CHP'li arkadaşlarını ziyaret ettiğini anımsatan Aksakal, Salıcı ve Torun'un başka hiçbir husus gündeme gelmeden sıcak bir sohbetle çaylarını içerek ayrıldığını söyledi.

DSP’nin proje parti olduğu ve oyları bölmek için uğraştığı iddialarına da tepki gösteren Aksakal, 3 Kasım 2002 seçimlerinde DSP'nin yüzde 22 oyunun başka partilere gittiğini söyledi.

“ETİK SORUNLARI VAR”

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak da CHP’den DSP’ye geçen isimleri hedef tahtasına koydu. Öztrak, CHP'den aday olmadıkları için DSP'ye geçenlerde bir etik sorunu olduğu tespitinde bulundu. DSP’ye geçenleri etik olmamakla suçlayan CHP, 24 Haziran seçimleri öncesi 15 milletvekili İP’e transfer etmişti.

BALBAY’DAN UYARI!

Öte yandan CHP eski Milletvekili Mustafa Balbay, DSP’nin CHP’de meydana getirdiği deprem etkisi gündeme taşıdı. Balbay, CHP'nin sağ kesim ile uzlaşıp, DSP ile buzlaşmasının maliyetinin yüksek olabileceğini belirterek, taraflara 'Bir kez daha düşünün' çağrısında bulundu.

Sabri İşbilen / Diriliş Postası

adminadmin