Genel
Giriş Tarihi : 17-12-2018 11:40   Güncelleme : 17-12-2018 11:40

CHP’de Muharrem İnce Temizliği!

​Parti içindeki rakibi Muharrem İnce’yi ‘İstanbul adayı’ yapmayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kendisine muhalefet eden illeri de ittifak paydaşı İyi Parti’ye bırakarak ‘büyük temizlik’ gerçekleştirdi.

CHP’de Muharrem İnce Temizliği!

CHP’de “genel başkanlık” kavgası el altından sürüyor. Seçim öncesi ‘Partiye zarar veriyor’ algısı oluşmasın diye içi muhalefettekilerin lideri Muharrem İnce kendisini geri çekerken; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da makamını sağlamlaştıracak hamleler yapıyor. Her fırsatta ‘Hesap uzmanı olduğunu’ söyleyen Kılıçdaroğlu, 31 Mart’taki Yerel Seçimler için de ince bir hesap yaptı. Buna göre; parti yönetimi ve ‘genel başkanlık’ makamını eleştiren, dolayısıyla Muharrem İnce gibi ‘olağanüstü kurultay’ beklentisi içinde olan illeri, İyi Parti’ye bırakan Kılıçdaroğlu, iç muhalefeti iyice zayıflatmış oldu.

31 Mart’ta yaşanabilecek olağan bir seçim mağlubiyeti sonrası Kılıçdaroğlu, elindeki illeri kazandığını; ancak ittifak paydaşı partilerin kaybettiği iddiasıyla ortaya çıkarak, “başarı” profili çizmeye hazırlanıyor.

İÇ HESAPLAŞMA

2010’dan bu yana CHP’yi yöneten ve girdiği her seçimde ağır yenilgiler alan Kılıçdaroğlu, özellikle 24 Haziran’daki Cumhurbaşkanlığı ve Genel Seçimler sonrası büyük protestolar yaşamıştı. ‘Olağanüstü kurultay’ beklentileriyle haftalarca istifa çağrıları altında tartışılan Kılıçdaroğlu, yeniden aynı süreci yaşamamak için elini güçlendiriyor. Kurultay için imza veren illerin tamamını ittifak pazarlığında İyi Parti’ye devreden Kılıçdaroğlu, bir anlamda bir süredir yarım bıraktığı hesaplaşmayı kapatmış oldu. Muharrem İnce gibi ‘yenilik’ ve değişim isteyen Balıkesir, Denizli, Manisa, Kocaeli, Konya, Samsun, Trabzon, Kayseri, Sakarya ve Gaziantep’te aday çıkarmayacak olan Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP’si aslında buralarda oy potansiyeli ile dikkat çekiyor. Ancak İyi Parti’ye peşkeş çekilen Kılıçdaroğlu muhalefetindeki iller üzerinde 31 Mart 2019’a gidilirken; adeta ‘ince ayar’ yapılmış oldu.

Diriliş Postası – Haber Merkezi

adminadmin