Genel
Giriş Tarihi : 20-01-2018 10:46   Güncelleme : 20-01-2018 10:46

CHP’den Başbakan Yıldırım’a Yardımcı Doçentlik Soru Önergesi

CHP Ankara Milletvekili ve İçişleri Komisyonu Üyesi Nihat Yeşil, YÖK tarafından kaldırılması planlanan yardımcı doçentlik unvanıyla ilgili Başbakan Binali Yıldırım’a bir soru önergesi verdi.

CHP’den Başbakan Yıldırım’a Yardımcı Doçentlik Soru Önergesi

Yeşil’in, yardımcı doçentliğin yerine getirilmesi planlanan sistemin akademik ve toplumsal algı bakımından olduğu kadar hak ve yetkiler bakımından da bir geriye gidiş olduğunu kaydettiği soru önergesi şöyle:

YÖK'ün kaldırılması planlanan Yardımcı doçentlik yerine getireceği sistem üniversitelerde endişelere neden oldu. Yeni modelde öngörülen unvan akademik ve toplumsal algı bakımından olduğu kadar hak ve yetkiler bakımından da geriye gidiş olarak görülmekte ve bazı endişeler gündeme getirilmektedir

Bu bağlamda;

1.YÖK'ün düzenlemesinde, Yardımcı Doçentliğin kaldırılmayıp 'isim değişikliğine' uğradığı iddiası doğru mudur?

2. Yardımcı doçentliğin adının değiştirilip 'Doktora Öğretim Görevlisi' olarak düzenlenen yeni uygulamada,  yeni modelde öngörülen unvanın akademik ve toplumsal algı bakımından olduğu kadar hak ve yetkiler bakımından da uygulamada aslında bir  tenzil-i rütbe değil midir?

3. "Doktor öğretim görevlisi" zaten üniversitelerde eskiden beri uygulanan bir sistem değil midir?

4.Bu düzenlemenin, akademik personel tasfiyesine yönelik,  dolaylı  gizli bir  ajandası var mıdır?

5. Geçmiş yıllarda cemaatif  Rektörlük yönetimlerin,  Yrd. Doçentlik kadrosuna kurum içinden başvuru yapılmaması ve bu kadroyu  kurum dışından atamak istemesi de göz önüne  alınır ve hatırlanırsa,  bu  yeni süreç ile;  kurum içinde bir kısım  muhalif akademisyenin dolaylı tasfiyesi mi gündemdedir.?

6. YÖĶ içinde  şuana kadar,  FETÖ bağlamında bir ihraç yapılmış mıdır? Haklarında  paralel yapı kapsamında dava açılan  kaç YÖK personeli vardır? 

7. Hakkında FETÖ yayınevi ortaklığı olduğu bilinen bir  YÖK  üyesinin aynı zamanda, şu anda Cumhurbaşkanı başdanışmanı olduğu iddiası doğru mudur?

 

adminadmin