Samsun Haber
Giriş Tarihi : 16-02-2019 13:21   Güncelleme : 16-02-2019 13:21

CHP’den istifa eden Cengiz Akşan’dan İttifak Eleştirisi

CHP’den istifa eden Cengiz Akşan’dan İttifak Eleştirisi

Samsun’da Cumhuriyet Halk Partisi’nin ilkesiz duruşu nedeniyle Büyükşehir ve İlkadım Belediyelerinin Adaylığının İYİ Partiye bırakılmasını eleştiren 35 yıllık CHP’li 78’liler Dernek Başkanı İlkadım Belediyesi Bağımsız Meclis Üyesi Adayı Cengiz Akşan, “Bu ittifakı ben ve benim gibi parti tabanı almadı. Siyaset tabandan yukarı doğru yapılmalıdır. Ama maalesef tavandan tabana yapılıyor. Cumhuriyet Halk Partili ailem ve yoldaşlarım beni yanlış anlamasın. Bu yüzden partimden istifa ettim. Halkımın karşısına bağımsız çıkıyorum. Beni herkes tanıyor, duruşumu biliyor.”dedi

35 yıllık CHP’li 78’liler Dernek Başkanı Cengiz Akşan, İlkadım Belediyesi Bağımsız Meclis Üyesi olma nedenlerini açıkladı.

“İTTİFAK SÜRECİNİN TIKANDIĞINI GÖRDÜM”

Ömrünün en güzel yıllarını feda ettiği partisi Cumhuriyet ve Halk Partisi’ne katkı ve emek vermek istemesine rağmen ittifakla siyaset seyrinin başka şekilde sürdüğünü ifade eden İlkadım Belediyesi Bağımsız Meclis Üyesi 78’liler Dernek Başkanı Cengiz Akşan, “ İttifak sürecinin tıkandığını gördüm. Partimin önünde 2 günlük eylem yaptım. Cumhuriyet Halk Partili adaylarla seçimlere girilmesi gerektiğini düşündüm. Ancak ittifak süreciyle, İlkadım ve Samsun’un İYİ Parti logosuyla, Atakum’da Cumhuriyet Halk Partisi logosuyla  çıkıldığını gördüm.  Ailemle, çevremle, sendika ve sivil toplum örgüt temsilcileriyle, Samsun’da bazı önemli kişi ve topluluklarla görüşerek İlkadım’da 5 aylık yaptığım çalışmaların başka bir parti logosunda olmasını uygun görmeyerek, yanlış olacağını düşünerek CHP’ten istifa edip  bağımsız olarak halkımızın karşısına çıkma kararı aldık. Halkın, sokağın, emekten, barıştan, özgürlükten, demokrasiden, sevgiden, kardeşlikten yana olarak bağımsız olarak tüm insanların adayı olma kararı verdim” diye konuştu.

“ATATÜRK ŞEHRİ, MİLLİ MÜCADELE KENTİ SAMSUN VE İLKADIM CHP’YE BIRAKILMALIYDI”

Atatürk’ün şehri milli mücadele kentinde  CHP’ye haksızlık yapılarak ittifak dolayısıyla Samsun ve İlkadım’ın İYİ Partiye bırakılmasını eleştiren İlkadım Belediyesi Bağımsız Meclis Üyesi Cengiz Akşan, 19 Mayıs şehri Samsun’un 100. yılına girdiğimiz Atatürk topraklarında, Samsun ve İlkadım İYİ Partiye bırakıldı. Cumhuriyet Partisindeki ilkesizliğe ve bu duruşa benim eleştirim.  Bu ittifakı ben  ve benim gibi parti tabanı almadı. Siyaset tabandan yukarı doğru yapılmalıdır. Ama maalesef tavandan tabana yapılıyor. Ben suçlusu değilim.  Cumhuriyet Halk Partili ailem ve yoldaşlarım beni yanlış anlamasın.  Beni herkes tanıyor, duruşunu biliyor. Cumhuriyet Halk Partili duruşumdan dolayı 11 yıl sürgün yedim. Benim gibi arkadaşlarım da aynı sürgünü yediler. İnsanın durduğu yer önemlidir. Yaşadığı yer önemlidir. Olaylara bakış açısı önemlidir” şeklinde konuştu.

Gerçektaraf

adminadmin