Samsun Haber
Giriş Tarihi : 17-10-2019 12:12   Güncelleme : 17-10-2019 12:12

CHP’li Atakum Belediye Başkanı Cemil deveci On yıllık ilçe kütüphanesini yer yok diye kapatıyor!

Atakum Belediyesi, Samsun Valiliği İl Kültür Müdürlüğüne bir yazı göndererek, Eğitim, Kültür ve Eğlence Merkezinin alt katında bulunan, İl Kültür Müdürlüğü’ne 10 yıllığına tahsisi yapılan İlçe Halk Kütüphanesi’nin geçen Şubat ayında süresi dolduğu için buradan taşınmasını istedi.

CHP’li Atakum Belediye Başkanı Cemil deveci On yıllık ilçe kütüphanesini yer yok diye kapatıyor!

Atakum Belediyesi Kültür ve Eğlence Merkezinde Atakumluların kitap okuyabilmeleri ve öğrencilerin ders çalışabilmeleri için uzun yıllardır hizmet veren Atakum 100.Yıl Gazi İlçe Halk Kütüphanesi, Atakum Belediyesi tarafından kapatılıyor.

Samsun İl kültür Müdürlüğüne bir yazı yazarak kütüphanenin buradan kaldırılmasını isteyen Atakum Belediyesi yazısında 10 yıllık geçen süre içerisinde artan nüfus ve sosyal alan ihtiyacının artışı gerekçe gösterilerek kütüphane alanının Halk Eğitim Kursları için kullanılacağı belirtildi.

Her fırsatta, bilimden, eğitimden, "fikri hür, irfanı hür gençlik"ten bahseden CHP zihniyetinin pratikte nasıl bir yobaz olduğunun göstergesi olan kitap ve kütüphane düşmanlığı bu sefer de Atakum'un CHP'li belediyesinde kendini gösterdi.

Dershaneye gidecek ekonomik durumu olmayanların ders çalışmak için kullandıkları Atakum 100.Yıl Gazi İlçe Halk Kütüphanesini, Atakum Belediyesi tarafından belediyeye ait yerinden taşınması istendi.

Kütüphanenin hizmetine devam edebilmesi için başka bir yer de göstermedi.

 

adminadmin