Samsun Haber
Giriş Tarihi : 09-01-2020 11:02   Güncelleme : 09-01-2020 11:02

CHP’li Atakum Belediyesi’nin İYİ Partili Avukatı hukuku hiçe sayarak suç işledi!

İYİ Parti Atakum İlçe Başkanı Avukat Selen Gülhan Çam, hakkında Atakum Belediyesi’nin avukatı olduğu hakkındaki haberlere cevap verirken avukat kimliğine yakışmayacak bir yanlışa iza attı.

CHP’li Atakum Belediyesi’nin İYİ Partili Avukatı hukuku hiçe sayarak suç işledi!

Avukat Selen Gülhan Çam yaptığı basın açıklamasında “Daha belediye devir teslim töreni sırasında, belediyeye gelen hacizleri, akla hayale sığmayan, vicdanlarda halen aklanmamış 37,5 tonluk et alımı gibi birçok yolsuzluk ve usulsüzlüğün kanunlardaki boşluklardan faydalanılarak yapıldığını  gördük” diyerek, Atakum Belediyesi tarafından ‘satın alınmayan mal veya hizmeti alınmış gibi fatura edilmesi sebebiyle sahte belge düzenlendiği iddialarına’  Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından verilen ‘Kovuşturmaya Yer Olmadığına Dair Kararı’ hiçe saydı.

DEVECİ’YE MAHKEMEDEN TOKAT GİBİ CEVAP

Atakum Belediye Başkanı CHP’li Cemil Deveci’nin, Atakum Belediyesi İmar İnşaat AŞ’nin önceki dönem yöneticileri için açmış olduğu usulsüz yollarla, naylon fatura ile 37 Bin 500 kg et alındığı iddiası savcılıktan geri döndü.

Deveci’nin açıklamalarıyla ulusal medya tarafından defalarca haber yapılan ‘Belediyeye ait Atakum İmar İnşaat Şirketi'nin seçimden önce 1 milyon 628 bin 625 lira ödeyerek 37,5 ton lop et alımı yaptığı’ iddiaları, Atakum Belediye Başkan Vekili tarafından satın alınmayan mal veya hizmet alınmış gibi fatura edilmesi ve sahte belge düzenledikleri iddiasıyla yapılan suç duyurusu savcılıktan geri döndü.

 

Savcılık suç duyurusuyla alakalı olarak şüpheliler hakkında gerekli vergi incelemeleri yapılması için küçük ve orta ölçekli mükellefler grup başkanlığına müzekkere yazdı. 

YETERLİ DELİL SUNAMAMIŞLAR

Müzekkereye verilen cevap neticesinde, suçun işlendiğini ortaya koyacak deliller bulunamadı.

Böylece Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci’nin usulsüz yollarlar, naylon fatura ile 37 Bin 500 kg et alındığı iddiası yalan çıktı şeklinde yorumlandı.

DEVECİ VE GÜLHAN ÇAM OSMAN TEMİZ’DEN ÖZÜR DİLEYECEK Mİ

Atakum İmar İnşaat şirket yetkilisi Osman Temiz’in Hukukçu Başkan Deveci bu ve buna benzer yalanlarla hem kamuoyunu yanılttığı ve hem de haksız yere suç isnat ederek kişilik haklarına hakaret ve kendisini toplum küçük düşürmekten suç duyurunda bulunması bekleniyor.

Deveci’nin yalanlarına Atakum Belediyesi Avukatı Selen Gülhan Çam da ortak oldu.

Avukat Çam’ın Atakum İmar İnşaat Müdürü Osman Temiz’den ve yolsuzluk yaptığı iddiaları mahkemeden geri dönen firmadan özür dileyip dilemeyeceği merak ediliyor.

adminadmin