Samsun Haber
Giriş Tarihi : 18-05-2017 12:01   Güncelleme : 18-05-2017 12:01

CHP’li Tekin Maliye Bakanı’na Samsunlu Esnaf ve Sanayicinin Sorunlarını Sordu

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde 475 sıra sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi görüşmeleri sırasında söz alan Cumhuriyet Halk Partisi Samsun Milletvekili Hayati Tekin Bakan Ağbal’a Samsun’lu Esnaf ve Sanayicinin sorunlarını sordu.

CHP’li Tekin Maliye Bakanı’na Samsunlu Esnaf ve Sanayicinin Sorunlarını Sordu

Tekin Bakan Ağbal’ın cevaplaması istemiyle şöyle dedi: “Sayın Bakanım, Samsunlu hemşehrilerim soruyor, devlet yatırımlarından en az yararlanan illerin başında gelen Atatürk şehri Samsun, çevre illere verilen teşviklerle daha da zor duruma düşmüştür. Samsun esnaf ve sanayicisinin sıkıntısı bugün olduğu gibi yarın da devam edecektir, dolayısıyla bu aftan da yararlanmayacaktır. Bundan sonraki af ne zaman, hatta ondan daha da sonraki af ne zaman?” diye sordu.

Maliye Bakanı açıkladı: “Yeni bir af yasası gelmeyecek”

Sayın Tekin "Yeni bir af yasası ne zaman olacak, ondan sonraki, ondan sonraki…" Yeni bir af yasası gelmeyecek. Onu Bakan olarak söylüyorum.

Gülüşmelere Neden Olan Cevap…

Maliye Bakanı Ağbal, verdiği cevapta yeni bir af gelmeyecek, bunu bakan olarak söylüyorum. Bizim amacımız burada bir sistemi oturtmaktır. Aynı zamanda amacımız yasal bir zemine oturtmaktır” dedi.

Yeni Teklif Ne Getiriyor?

Teklife göre daha önce yapılandırmaya başvurmayan vatandaşlara ikinci bir şans tanıyan bazı kamu alacaklarının yeniden yapılandırılmasına ilişkin tekliftir. Teklifin kapsama alanına bakarsak Maliye, Gümrük ve Ticaret Bakanlıkları, Sosyal Güvenlik Kurumu, İl Özel İdareleri, Belediyeler, Büyükşehir Belediyeleri, Su ve Kanalizasyon İdarelerinin alacaklarını yeniden yapılandırmaktır. Tekliften yararlanmak isteyenlerin 30 Haziran 2017 gününe kadar başvurmaları gerekmektedir.

 

adminadmin