Genel
Giriş Tarihi : 13-06-2018 14:40   Güncelleme : 13-06-2018 14:44

CHP’li Vekil önce ’Reis’ İçin sonra da Kendisi İçin Oy İstedi

​CHP Zonguldak 1. Sıra Milletvekili Ünal Demirtaş Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için oy istedi.

CHP’li Vekil önce ’Reis’ İçin sonra da Kendisi İçin Oy İstedi

CHP Zonguldak milletvekili Ünal Demirtaş, memleketi Karadeniz Ereğli'de esnaftan "Cumhurbaşkanlığında Reis'e oy verebilirsiniz. Bir sorun yok. Kızmayız darılmayız. Ama milletvekilliğinde kendimize oy istiyoruz." diye oy istedi.

CHP Zonguldak Milletvekili ve 27. dönem milletvekili adayı Ünal Demirtaş, Karadeniz Ereğli ilçesinde seçim gezilerini sürdürüyor. Demirtaş destek için girdiği bir esnafa, "Cumhurbaşkanlığı'nda reise oy verebilirsiniz hiçbir sorun yok. Kızmayız, darılmayız. Ama milletvekilliğinde kendimize oy istiyoruz. İkiye bölelim oyları bu sefer, Ereğli'den çıkan bir arkadaşınıza destek verin. Çok sağ olun" ifadelerine yer verdi. Demirtaş'ın sözleri ise kısa sürede sosyal medyada gündem oldu.

Demirtaş, sözlerinin ardından ziyaret ettiği esnafın AK Partili olduğunu söylediğini bunun üzerine milletvekilliği için kendisinin bir hemşehrileri olarak destek istediğini söyledi.

Demirtaş kendisini "Ben bunu taktik olarak söyledim. Koyu Erdoğancı birisine söylenmiş bir söz. Bazen de 'Madem oyun AK Parti'ye, Cumhurbaşkanlığı için Muharrem Abi'ye oy verin' diyorum. Videonun bir kısmı kesilip servis edilmiş" diye savundu.

Tartışılan sözlerin ardından Demirtaş, CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'ye en çok kendisinin destek verdiğini vurguladı.

adminadmin