Genel
Giriş Tarihi : 16-06-2018 08:52   Güncelleme : 16-06-2018 08:52

CHP'li Yeşil'den Sokak Hayvanları Önergesi

CHP'li Yeşil'den Sokak Hayvanları Önergesi

CHP Ankara Milletvekili Nihat Yeşil: Besin ve protein ihtiyacının düzenli olarak karşılanması için bakım merkezleri içinde mama üretim fabrikası olarak tahsis eden tesisiler kurulmalı. İçerisinde soğuk hava deposunun de bulunduğu tesislerin ihtiyaç duyduğu öğütme ve konserve yapım Mama fabrikalarının kurulması gerekir...

CHP Ankara Milletvekili Nihat Yeşil, TBMM Başkanlığına sunduğu önergesinde, "Hastanelerden ve askeriyeden tencerelerde kalan yemeklerin uzun dönemde konserve olarak saklanacağı, sahipsiz hayvanlar için mama fabrikaları kurulması gerektiği" tespitini yaparak, "Bu konuda sorumluluk ve önderlik İlçe belediyelerimizden ziyade, Ankara Büyükşehir Belediyesine düşmektedir" görüşünü savundu.

İşte Ankara Milletvekili Nihat Yeşil'in adeta ilgili yönetmeliğin sağlamasını yapar nitelikte sorular ile dolu o soru önergesi;

"TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA,

Aşağıdaki Yazılı sorularımın, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını bilgilerinize arz ederim.

(Ankara İl Müdürlüğü), Hayvanları Koruma Kurulu tarafından;

Ankara ilinde, Bakanlığınız tarafından düzenli(istatistiki) olarak tutulan ve bir zahmete katlanılmadan ulaşılabileceğinizi de düşündüğüm bazı veri ve bilgilerin tespiti, sokak hayvanlarının durumunu iyileştirmeye yönelik önlemlerin etkinliğinin göstergesidir.

Bu bağlamda;

24.06.2004 tarihli 5199 sayılı hayvanları koruma kanununun ve ilgili 26166 sayılı Resmi Gazate'de yayınlanan uygulama yönetmeliği hükümleri gereği son beş sene içerisinde;

1. ANKARA İli Hayvan Koruma Ekip görevlileri tarafından; (evcil ve sahipsiz hayvanlar kapsamında) Görevli elemanların bizzat mutat ya da anlık baskınlarında ve vatandaş şikayeti ve ihbarı yolu ile;

ilgili kanunun, MADDE 4 (K), MADDE 14(a), MADDE 5 (6.fıkra) uygulaması sonucunda kaç TL ceza kesilmiş ve Madde 24 gereği, son 5 sene içinde  kaç adet ev ve süs hayvanı toplatılmıştır?

2. Toplatılan bu hayvanların kaç adedi hangi kurumlara teslim edilmiş, kısırlaştırılmış ve sonrasında bunların ne kadarı sahiplendirilmiştir?

3.  Bu sayının, yüzde kaçı, Madde 4(k) hükmü gereği  belediyeler tarafından kayıt (register) altına alındırılmış evcil ve süs hayvanıdır ."

adminadmin