Analiz
Giriş Tarihi : 07-05-2018 11:39   Güncelleme : 07-05-2018 11:39

CHP'nin bitmeyen Demirtaş aşkı!

CHP'nin bitmeyen Demirtaş aşkı!

Çatı adaylığı için Abdullah Gül’ü ikna edemeyen CHP, Cumhurbaşkanı adayı olarak Muharrem İnce’yi seçti. İnce, Yalova’da yaptığı ilk seçim mitinginde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslenerek, “Demirtaş’ı hapiste tutma, gel erkekçe yarışalım” dedi.

İlk ziyaretini de Demirtaş’a yapacağını söyledi. HDP’li vekiller ise başta İnce olmak üzere CHP’li vekilleri Demirtaş’ı sadece oy için destekledikleri gerekçesiyle yüzsüzlük ve tutarsızlıkla suçladı.

Anlayacağınız Erdoğan’a karşı HDP’nin oylarına mecbur olan CHP’yi hem içeride hem de dışarıda zor ve çelişkili günler bekliyor. Bölgede birçok masum Kürt’ün canice öldürülmesine sebep olan 6-8 Ekim vahşetinde, Demirtaş’ın HDP’lileri sokağa davet etmesi önemli rol oynamıştır. Olaylardan sonra ortaya çıkan korkunç bilanço karşısında Demirtaş’ın boncuk boncuk terleyişini hiçbirimiz unutmuş değiliz. Demirtaş siyasi düşüncelerinden dolayı değil, bilakis siyasetin önünü kesen şiddet ve terörü desteklediği için bugün hapishanede.

PKK’nın çukur şiddeti Kürtleri canından, malından ve namusundan vurdu. O günlerde hendeklerin başında duran eşkıyaları selamlayan, teşvik eden, bununla yetinmeyip yeri geldiğinde vekilleriyle beraber canlı kalkan olmaya kadar PKK’ya desteğini ileriye götüren Demirtaş’ın bu yaptıklarını akıl ve vicdan sahibi hiçbir Kürt unutmayacak.

Kürtler nezdinde tarihin çukuruna gömülen Demirtaş’a umut olarak sarılan CHP daha yolun başında yenilgisini ilan etmiş oluyor.

Türkiye’nin geleceğine dair tek bir sözü olmayan, tek motivasyonu Erdoğan’ı devirmek olan muhalefetin bu hastalıklı zihniyetinin ne kendisine ne de ülkemize tek bir hayrı dokunmayacaktır.

CUMHUR’UN MANİFESTOSU

Erdoğan ve Bahçeli’nin üzerinde mutabakat sağladığı Cumhur İttifakı’nın Manifestosu 15 Temmuz ile başlayan, 7 Ağustos Yenikapı Ruhu ile pekişen AK Parti-MHP birlikteliğinin sadece seçim sürecini kapsamayacağını; ülkeyi dört bir koldan saran işgal güçlerinin oyunlarını bozmak ve taşeronlarına fırsat vermemek için uzun soluklu olacağını gösteriyor.

Manifesto’da en çok dikkatimi çeken husus ise “İ'lây-ı Kelimetullah uğruna asırlarca dünya barışının ve adaletinin teminatı, İslam aleminin ve bütün mazlum milletlerin yegâne ümidi olan Türkiye'yi küresel bir güç haline getirme” hedefi idi.

İ’lây-ı Kelimetullah, Allah kelâmını yüceltmek, savunmak ve emrettiği şekilde yaşamak demektir. Osmanlı’nın uğruna savaştığı, dünyaya nizam verdiği bu değerlerin altının çizilmesi birlikteliğimize kast edenlere en güzel cevap niteliğinde. Zira her türlü etnik ve mezhebi farklılığın üzerinde yekvücut olacağı tek zemin İslam’dır. Ancak İslam’ın sancaktarlığını yaptığımızda birliğimizi hakkıyla sağlayabilir, dünya Müslümanlar’ının umudu, zalimlerin korkusu olabiliriz.

Manifestodaki bu ilahi sözün arkasında durmak, bekamıza kasteden Küresel çete ve taşeronlarının oyununu bozmaya, ülkemizi tekrar tarihin öznesi, dünyaya nizam veren aktörü haline getirmeye yetecektir.

Mehmet TOPRAK – Diriliş Postası

adminadmin