Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 06-04-2017 08:37   Güncelleme : 06-04-2017 08:37

Chp’nin dilemması!

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki kanlı darbe girişimi hakkında tiyatro iması yapan ve kontrollü bir darbe olduğunu söyleyen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun yürüttüğü HAYIR kampanyası tam bir çelişki yumağı.

Chp’nin dilemması!

Hatırlarsınız, Kılıçdaroğlu katıldığı bir radyo programında "Düşünün yeni modeli kurduk. Halk seçti cumhurbaşkanını, başbakan da başkası oldu. Cumhurbaşkanı başka partinin genel başkanı, başbakan da başka bir partinin genel başkanı. Asıl kavga o zaman çıkacak” diyerek dersine çalışmadığını, değişecek maddeleri okumadığını göstermiş ve kendisine epey güldürmüştü.

Aslında en büyük çelişki CHP’nin HAYIR kampanyasının bizzat kendisinde.

En başta bu kampanyada neden parti ismi yok?

CHP’nin 16 Nisan’da yapılacak olan Halk oylaması kampanyası için hazırlanan afiş, pankart, poster, şapka, tişört, seçim araçları ve seçim merkezlerinde parti ismi ve logosunu kullanmaması hem kafaları karıştırıyor hem de gizli bir ittifak ihtimalini akıllara getiriyor.

Nedir bu gizli ittifak ihtimali derseniz, ‘CHP bazı bölgelerde seçim kampanyası yürütemeyen HDP’li veya FETÖ’cü veya Akşenerci veya diğer marjinal gruplarla ortak seçim çalışması mı yürütüyor?’ diye düşünmek istemesek bile akla böyle bir soru geliyor.

Netekim Devlet Bahçeli bu iddia ve ihtimali dile getirmiş ve partili muhaliflerin kendisinin daha önce başkanlık sistemine kesin bir dille karşı çıktığı ve bu nedenle şimdi çelişkiye düştüğü şeklindeki yorumlara cevap verirken “PKK'nın, CHP'nin, EMEP'in, ÖDP'nin, TKP'nin, elinde ülkücü kanı olan Aydınlıkçıların kuyruğuna takılmak asıl çelişkidir” diyerek tehlikeli ve gizli bir ittifakın ipuçlarını vermişti.

Bir başka çelişki;

Cumhurbaşkanlığı Sistemi ve Anayasa değişikliği halk oylaması için HAYIR kampanyası yürüten CHP bir bakıyorsunuz, değişecek maddelerinden birisi olan seçilme yaşının 18’e indirilmesi için Meclise Kanun teklifi vermiş.

Yani CHP değişecek olan 18 tekliften bir tanesine EVET diyor.

Hatta buradaki, CHP Samsun il başkanının bir basın kuruluşuna yaptığı açıklama, değişecek olan maddelerin teker teker oylanacak olması durumunda EVET diyecekleri bir kaç madde daha olabileceği ihtimalini güçlendiriyor.

Diyor ki, “Maddelerin arasına yerleştirildiği için paketin tamamına hayır diyoruz. Tek başına 18 yaşında seçilme hakkı gelirse parti olarak kabul edeceğimiz bir uygulama. Ama yanında bu madde kullanılarak, dayatma yapılarak başka maddelerin de kabul edilmesini kimse beklemesin”

Bir başka çelişki;

CHP milletvekili Muharrem İnce, bir televizyon programında CHP'nin yeni anayasa düzenlemesine en büyük itirazlarından birisinin "Lokantalar, muhtarlıklar kapatılacak" iddiası olduğunu söylüyor. Biz, ‘Cumhurbaşkanı’nın ne işi olur muhtarla, lokantayla’ diye düşünürken program yapımcısının "Başkan Niye lokanta kapatsın, niye muhtarlıkları kapatsın? Nereye dayandırıyorsunuz? Gösterin bana..." demesi üzerine "Metni yanımda getirmedim. Okusak bile çok uzun sürer kimse anlamaz." diye cevap veriyor. Bir tek kendisi anlamış.

Güler misin, ağlar mısın?

İşte böyle tuhaf, ciddiyetsiz ve samimiyetsiz bir HAYIR kampanyası yürütüyor CHP.

Bu kampanyadan memlekete HAYIR gelmez. 

adminadmin