Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 04-04-2017 13:03   Güncelleme : 04-04-2017 13:03

Chp'nin Günah Karnesi

Sevgili okurlarım utanarak, sıkılarak yazdığım yazılardan birini daha yazıyorum. İşte günlerdir araştırıp yazdığım CHP’nin içler acısı günah karnesi.

Chp'nin Günah Karnesi

CHP’nin tek partili iktidarında;

 Ülkenin dini İSLAM’dır maddesini anayasadan çıkardı. Yıl 1928

Din dersini okullardan kaldırdı. Yıl 1930

Bu kez din dersini köy okullarından da kaldırdı. Yıl 1939

Okullarda öğrencilere okutulan Tarih ll kitabında Hz. Muhammed’in hicreti ‘’Muhammet Mekke’den Medine’ye kaçtı’’ şeklinde anlatılmıştır. Hicret yerine kaçtı ifadesinin kullanılması İslam dinin ne derece suiistimal edildiğinin ispatıdır. Yıl 1931

Okullarda öğrencilere okutulan Tarih ll kitabında Kuran-ı Kerim için aynen şöyle yazıyordu. ‘’Muhammet’in koyduğu esasların toplu olduğu kitaba Kuran denir.’’ Yıl 1931

Ayasofya Cami’si ibadete kapatılıp, müzeye çevrildi. 24 Kasım 1934 tarih ve 7/1589 sayılı kararıyla.

1932’de Ezan Türkçeleştirilip okutulmaya başlanmış ve 1941’ de de Arapça Ezan okuma yasağı getirilmiştir. Daha sonra 1950 seçimlerinde iktidar olan Menderes hükümeti Türkçe okuma zorunluluğunu kaldırmıştır.

Yüzlerce camii yıkılıp satılmıştır. Örneğin Kâtip Mustafa Çelebi Camisi İsmet İnönü tarafından 4 bin liraya satılmış ve şu anda ‘’İstiklal Meyhanesi’’ olarak kullanılıyor. En çok camii satışı 1934-1948 senelerinde yapılmıştır.

Bursa Altıparmak Cami’si asker tarafından yatakhane olarak kullanılmıştır.

Bakara Suresi 114. Ayeti Kerime şöyle buyuruyor: Allah’ın mescitlerinde O'nun adının anılmasına engel olan ve onların harap olmasına çalışandan daha zalim kim vardır! Aslında bunların oralara ancak korkarak girmeleri gerekir. (Başka türlü girmeye hakları yoktur.) Bunlar için dünyada rezillik, ahirette de büyük azap vardır.

CHP’nin tek partili iktidarında 64.000 kişinin mezarı açılmış ve Türk olup olmadıkları anlaşılması için kafatasları ölçülmüştür. Hatta Mimar Sinan’ın da mezarı açılmış kafatası ve vücut ölçülerine bakıldıktan sonra Türk olduğu kanaatine varılmıştır. Mimar Sinan’ın Müslüman oluşu CHP’ye yetmemiş anlaşılanMimar Sinan’ın kafatası ise şu an kayıptır.

CHP’nin tek partili iktidarında Şapka kanunu çıkarılmış ve buna muhalif olanlar ise asılarak idam edilmiştir. Şapka giymek istemeyen Rize halkına Hamidiye Zırhlısı gönderilmiş ve şehir bombalanmıştır. İdam olunanlar arasında ne yazık ki Şallı Bacı adında bir bayan bile vardı.

CHP İslam alfabesinden vazgeçip, Latin harflerini kabul ederek bütün milleti bir gecede cahil bırakmış ve bütün kültür göllerini kesmiştir.

CHP’nin tek partili iktidarında Sabiha Gökçen Dersim’i acımasızca bombalamış ve bunu Tan gazetesine verdiği röportajda itiraf etmiştir.  Büyük Dersim katliamında yaklaşık 13 bin kişi öldürülmüş ve Dersim’in nüfusunun yarısı yok edilmiştir.

CHP’nin tek partili iktidarında imam bulunamamış ve Süleymaniye gibi bir camii imam olmadığı için boş kalmıştır.  İstanbul müftüsü Fehmi Ülgener Hoca akşam evine gelir, sedirin üzerine yığılır kalır. Hanımı telaşlanır ‘’neden böyle bitkinsin’’? Diye sorar. Ne kadar gizlemek istese de muvaffak olamaz ve içinin sıkıntısını, yüreğini kavuran yangını şöyle anlatır hayat arkadaşına: ‘’ Bugün Süleymaniye Camii’ne mahalle bekçisi imam tayin ettim.’’ Hanımı durumu halen anlayamaz. Derki: ‘’ Efendi tayin eden sensin, üzülen de sensin. Bu nasıl iş? Eğer seni üzecek biriyse neden tayin ettin. Değilse niye üzülüyorsun?.. ’’ Hüngür hüngür ağlayan Fehmi Hoca’nın şu cevabı tarihe ibretle kazınacak cinstendir: ‘’ Hanım ne yapayım? Koskoca Camii uzun zamandır imamsız. Bomboş bekliyor. Bu bekçi gidip gelerek bana burada imam olmayı arzuladığını ifade ediyor. Ben de baktım 1-2 sureyi çat pat okuyan bir bekçinin imamlığıyla olsun camii namaza açık bulunsun’’ diye tayinini yaptım! Ama hala hazmedemedim, bir türlü vicdanen rahat edemedim.  Süleymaniye Camii’ne bir mahalle bekçisini imam tayin etmek, bana çok ağır geliyor, izah edemiyorum.

CHP eski genel başkan yardımcısı Önder Sav, Ankara Elmadağ İlçesinde belediye başkanının ziyareti, esnasında bir partilinin ‘’yardım edin, bu sene Hacca gitmek istiyorum’’ sözlerine karşılık, ‘’Araplara para kaptırma. Gitme oraya, bakarsın Muhammed seni bırakmaz’’ şeklinde skandal açıklamalarda bulunmuştur.

Sevgili okurlarım CHP’nin günahlarını yazmaya kâğıt kalem yetmez, o yüzden yazımı burada noktalıyorum.

Araştırmacı-Tarihçi - Yazar

Ahmet Öztürk

Kalın sağlıcakla.

[email protected]

Kaynaklar:

Orta Zamanlar Tarih ll Kitabı - İstanbul Devlet Matbaası -1931

http://www.sabah.com.tr/galeri/yasam/iste_turkce_ezan_ile_ilgili_bilinmeyen_22_not/3

Geçmişten Geleceğe Işıklar – İbrahim Refik

Başbakanlık Cumhuriyet Arşivi

Akit Gazetesi 29.05.2013

Akşam Gazetesi 5 Ağustos 1935

Akit Gazetesi 25.04.2011

Sebil Yayınları - CHP’nin günah galerisinden sayfalar.

 
adminadmin