Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 23-09-2017 16:23   Güncelleme : 23-09-2017 16:23

CHP’NİN SİHA Alerjisinin Sebebi…

Hakkari’nin Oğul köyü kırsalında 31 Ağustos’ta 4 terör örgütü PKK üyesinin (SİHA) silahlı insansız hava aracıyla etkisiz hale getirildiği operasyonda, teröristlerle toplantı halinde olan 4 iş birlikçi ile ilgili önemli bilgilere ulaşıldı. Oğul köyü kırsalında 4 teröristin etkisiz hale getirildiği operasyonda biri ölen 3’ü de yaralanan 4 iş birlikçiyle ilgili Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma da ayrıca sürüyor.

CHP’NİN SİHA Alerjisinin Sebebi…

Titizlikle yürütülen soruşturmada, operasyon sırasında teröristlerle toplantı halinde oldukları belirlenen terör örgütü PKK iş birlikçileri İbrahim Sak, Musa Tarhan, Mehmet Temel ve İsmail Aydın’ın güvenlik gerekçesiyle kapalı olan yolu kendi imkanlarıyla açarak teröristlerin bulunduğu bölgeye gittikleri belirlendi. İş birlikçilerin bölgeye ulaştıktan sonra da yemek pişirerek bir süre teröristlerin gelmesini bekledikleri de tespit edildi.

PKK İş birlikçilerinin, olayın yaşandığı yerin sağ ve sol tarafının askeri yasak alan olduğunu bilmelerine rağmen özellikle son zamanlardaki operasyonlarla hareket alanları daralan teröristlere lojistik destek sağlamak üzere bölgeye gittiği de saptandı.

Operasyonun ardından olay yerindeki incelemede bir süre önce gasp edildiği anlaşılan ve içinde mutfak tüpleri olan 2 araç bulundu. Savcılıkca el konulan araçlarla ilgili detaylı inceleme de sürüyor.

Bu arada, iş birlikçiler arasında yer alan ve hastanedeki tedavisi sonrası İbrahim Sak ile “terör örgütüne üye olmak” suçundan tutuklanan Musa Tarhan hakkında daha önce aynı suçtan soruşturma yürütüldüğü ortaya çıktı. Ayrıca, operasyonda ölen Mehmet Temel’in babası ise aynı suçtan cezaevinde bulunuyor. Ağır yaralanan iş birlikçilerden İsmail Aydın’ın ise hastanedeki tedavisi devam ediyor.

Hakkari Valiliği ise 1 Eylül’de yaptığı açıklamada, Oğul köyü kırsalında tespit edilen bir dinamik hedefin silahlı insansız hava aracıyla ateş altına alındığı ve bölgede 4 teröristin etkisiz hale getirildiği belirtilmişti.

Bölgede teröristlerle toplantı halinde bulundukları sonradan anlaşılan İbrahim Sak ve Musa Tarhan’ın hafif, Mehmet Temel ve İsmail Aydın’ın ağır olmak üzere 4 işbirlikçinin yaralandığı kaydedilen açıklamada, kendi imkanlarıyla Hakkari Devlet Hastanesine giden yaralılardan Temel’in hayatını kaybettiği ve konuyla ilgili adli tahkikatın sürdürüldüğü bildirilmişti.

İçişleri Bakanlığından 31 Ağustos’ta yapılan açıklamada da terörle mücadele kapsamında Hakkari’nin merkez Oğul köyü kırsalında düzenlenen operasyonda, “Piro Amed” kod adlı Abdullah Sönmez ile beraberindeki “Mordem”, “Zagros” ve “Cemal” kod adlı teröristlerin etkisiz hale getirildiği ifade edilmişti. Açıklamada, terörist Sönmez’in özel harekat polisi Muhammet Ali Mevlüt Dündar’ın şehit edildiği saldırı ile Hakkari Çukurca yolunda askeri konvoya yönelik 2 askerin şehit düştüğü terör eyleminin faili olduğu duyurulmuştu.

Bu bilgiler ışığında Sezgin Tanrıkulu’nun, “SİHA Sivil yurttaşları vurdu, öldürdü. Bütün alçaklığınıza rağmen bunu teşhir etmeye devam edeceğim” demesi Terör Örgütü PYD için ise “Hükümet neden Türkiye’ye yönelik bir eylemi olmamış, kendi halkını temsil etmeye çalışan bu örgütten rahatsız” ifadelerini kullanması da cabası…

CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun silahsız sivillere karşı PKK’nın yaptığı eylemlere neden sessiz kaldığı yada Sivil halde silahsız olarak gezen güvenlik kuvvetlerimizin şehit edilmesinde neden bu kadar çok tepki göstermediği de aklımızı kurcalayan sorular arasında…

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada ise Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) bugüne kadar hiçbir sivil ve masum vatandaşa zarar verecek uygulama içinde olmadığı, Oğul köyü kırsalında 31 Ağustos’ta silahlı insansız hava aracıyla icra edilen operasyonda da aynı esas ve usullerin kullanıldığı vurgulandı.

Şehit savcımız Mehmet Selim Kiraz’ın şehit edildiği olaylarda DHKP-C’li teröristlere de daha önce destek verdiği ortaya çıkan CHP’nin bugün Terörist PKK’ya da İnsani nedenleri bahane ederek sahip çıkması ve SİHA’lara karşı duruşu bizleri artık şaşırtmıyor.

Zira, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu , CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun, “SİHA’ların sivilleri vurduğu”yalanına inanması ve sadece “Terörü lanetliyorum.” demekle yetinmesi, Hem CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun hemde CHP’yi son dönemde Terörü sadece sıkıştığı zaman ağzıyla lanetliyor görüntüsünün yanı sıra zannımca terör destekçisi pozisyonuna sokuyor.

Aynı keza, Halk tarafında ise CHP’nin 6 Ok’undan bir tanesi olan Halkçılık kavramı son dönemde FETÖCÜ’LER,PKK’LILAR ve DHKP-C’liler için kullanıyor algısını oluşturuyor…

Orhan SARIKAYA

adminadmin