Samsun Haber
Giriş Tarihi : 03-08-2014 12:03   Güncelleme : 03-08-2014 12:03

CİHADA HAZIRIZ!

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla Yakakent Belediyesi tarafından düzenlenen 44. Yakakent Deniz Oyunları Festivali çerçevesinde gerçekleştirilen Dragon Bot Yarışları Yakakent Tersane Limanı’nda yapıldı.

CİHADA HAZIRIZ!

10 kürekçi ile 1 davulcudan oluşan 13 takımın mücadele ettiği yarışlarda büyük çekişmeler yaşandı. Renkli görüntülerin izlendiği yarışmalarda Göktürkler, Yakakent, Fışfış Kayıkçı ve Ayvacık Belediyesi Kano Takımı finale kaldı. Final müsabakasında Göktürkler birinci, Fışfış Kayıkçı ikinci, Ayvacık Belediye Kano Takımı üçüncü oldu. Birinciliği kazanan Göktürker Kano Takımı, “Doğu Türkistan ve Filistinli Kardeşlerimiz Yanınızda Cihada Hazırız” ve dev Türk bayrağı açarak seyircilerden büyük alkış aldı.

 

Finalde dereceye giren takımlar ödüllerini Yakakent Kaymakamı Yusuf Gemici, AK Parti İl Başkanı Fuat Köktaş ve Yakakent Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma’nın elinden aldı.

Yakakent Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma, “Bu festivalle Yakakent’imizin doğal görsel güzelliklerini pazarlamak yerli ve yabancı turisti Yakakent’e çekmek. Ülke genelinde ve dış dünyaya tanıtmak. İlk defa bu çerçevede bu amaca hizmet içinde Dragon Bot Yarışları’nı Yakakent’e aldık. Gelecek sene de bir gün dragon bot yarışı, bir gün yelken yarışları yapmayı hedefliyoruz” dedi.

 

Yağlı kazık yarışı, yüzme ve ördek yakalama yarışları ile devam eden festival, Yakakent Belediyesi tarafından yapılan keşkek ikramı ile 44. Yakakent Deniz Oyunları Festivali son buldu.

adminadmin