Sağlık
Giriş Tarihi : 28-02-2017 09:08   Güncelleme : 28-02-2017 09:08

Cildi Güzel Tutmak İçin Nelere Dikkat Etmeliyiz

Cildimizin vücudumuzun en önemli ve en büyük organı olduğunu herkes bilmektedir.

Cildi Güzel Tutmak İçin Nelere Dikkat Etmeliyiz

Bu nedenle cilt sağlığına rutin bir şekilde özen gösterilmeli ve dikkat edilmelidir. Cildi güzel tutmak için dikkat edilmesi gereken pek çok öneri mevcuttur. Bu öneriler hayata geçirildiği takdirde, cilt sakrmaları, çizgileri, yaşlanma belirtileri, akne ve sivilceler, genişlemiş ya da tıkalı gözenek problemleri olabildiğince az bir şekilde gözlemlenecektir. Bu nedenle her zaman cildi güzel tutmak için yapılması gerekenler ihmal edilmemelidir. Cilt üzerinde bulunan makyaj kalıntıları en güzel ve dikkatli şekilde temizlenmelidir. Kesinlikle makyajlı bir şekilde yatağa girilmemeli ve uyunmamalıdır.

Cilt düzenli olarak gece ve gündüz rutin bakım ile temizlenmelidir. Cilt tipine uygun tonik ve kremler kullanılmalıdır. Cilt her gün mutlaka kan dolaşımını hızlandırmak için masajla uyarılmalıdır. Parmak uçlarınız ile mutlaka cildinize masaj yapmalı ve daire şekilleri ile cildinizi yıkamalısınız. Her gün mutlaka özellikle de dışarıda vakit geçireceğiniz zaman güneşten koruyan kremler kullanmalısınız. Sık sık bronzlaşmaktan uzak durmalı ve kullandığınız makyaj ürünlerinin bazında mutlaka mineral olmasına özen göstermelisiniz.

Aynı zamanda cilt sağlığını dengede tutmak ve cildi güzel korumak için sağlıklı beslenmeye de özen gösterilmelidir.
Gözenekleri tıkamamak ve gözeneklerin nefes almasını sağlamak için pudra ve fondöten gibi bileşenlerden uzak durulmalıdır.
Eğer uyguladığınız bazı diyet ya da detoks programları varsa, bunları da mutlaka cildinizi göz önünde bulundurarak uygulamanız gerekmektedir.
İçerisinde kimyasal maddelerin yer aldığı cilt bakım ürünlerinden uzak durulmalı ve olabildiğince doğal ürünlere cilt üzerinde yer verilmelidir.

Cildi Güzel Tutmanın Sırrı Nedir?

Cildi güzel tutmanın en önemli sırrı sağlıklı beslenmeye özen göstermektir. Günde en az 2.5 litre su tüketilmeli ve sivilce yapan yağlı yiyeceklerden uzak durulmalıdır. Abur cubur tarzı ve fastfood tarzı yiyecek ve asitli içeceklerden de olabildiğince uzak durulmalıdır. Bol bol mevsimine uygun meyve ve sebzeler tüketilmeli ve cilt üzerine de taze maskeler uygulanmalıdır. Mutlaka rutin cilt bakımına devam edilmeli ve cilt tipine uygun olmayan ürünler kullanılmamalıdır.

Muhafazakar moda ve Cilt Güzelliği hakkında detaylı bilgi almak için tıklayın

 

adminadmin